Zima může být krásná, přímo pohádková, ale také může dávat pořádně zabrat. Připravili jsme souhrn zajímavých témat, o kterých jsme psali ve Stylu života.

V každém období by se měl člověk stravovat nejlépe lokálně dostupnými surovinami. Podle tradiční čínské medicíny také existují potraviny, které ochladí, nebo naopak v zimě prohřejí. Jedná se nejen o skořici a zázvor, ale také další koření, ovoce a zeleninu.

Pohádková zima je v poslední době spíše výjimkou. Ale pár dnů se najde

A když se vrátíte domů z procházky, není nic příjemnějšího, než si dát horký čaj nebo třeba voňavé svařené víno. No a ano, takové pečené kaštany k zimě určitě patří. Ať už na trhu nebo připravené doma.

Advent a vánoční svátky

V prosinci chodí Barbora, ale také známější Mikuláš s čertem a andělem.

Samostatnou kapitolou jsou vánoční svátky. Mezi symboly vánočních svátků patří i ozdoba v podobě jmelí.

Advent na hradech, zámcích a dalších památkách NPÚ v roce 2018.

Můžete si dopřát kapří hranolky, nejrůznější druhy cukroví. Linecké cukroví je klasika. Energetické kuličky si můžete připravit nejen na Vánoce, ale kdykoliv na mlsání. Jak to mají se Štědrým dnem v Polsku? Kde se vůbec vzal vánoční stromeček a jak o stromek pečovat, aby vydržel co nejdéle. Po svátcích si můžete dopřát detox a nechat organismus trochu odpočinout.

Masopust

Masopust je období, které se dodržuje dnes už jen na vesnicích.

Péče o pleť

Pleť v zimě potřebuje speciální péči, potrápit vás může suchá pokožka. Ricinový olej je v tomto směru úplný poklad. Nezapomínáme ani na vlasy.

Péče o zdraví

Potrápit mohou různé virózy, je třeba obrnit organismus (základem je péče o dýchací cesty) a co nejlépe se o něj starat. Chřipce se dá do jisté míry předcházet. Když vás přepadne rýma, můžete využít síly rýmovníku.

V zimě je málo lokálních potravin, organismus podpoří klíčky. Životabudičem je i nakládané zelí. Samozřejmě domácí.

Share Button