Grilování v létě je oblíbenou činností. Pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového, máme pro vás kombinaci masa a ovoce. Připravte si kotletu z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu.

Vepřová kotleta s kostí má skvělou chuť a když ji doplníte o grilovaný římský salát s trochou olivového oleje, budete překvapeni. Díky této přípravě totiž získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety.

Foto: Akademie kvality

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 60 minut, náročnost: **

Ingredience: 4 ks vepřové kotlety s kostí, 2 ks mladého římského salátu, 100 ml červeného vína, 2 lžíce medu, 200 g kompotovaných višní, Solamyl, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme a přidáme půlky višní. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

V souvislosti s grilováním jsme v partnerském internetovém magazínu Inspirace v bydlení psali o jedné skvělé soutěži.

Zdroj: Akademie kvality

Share Button