Chuť na sendvič vás může popadnout kdykoliv během roku. Ten náš obsahuje kuřecí prsa, proto se vyrovná i klasickému obědu. Nechybí ani vejce ve formě volského oka. Vychutnejte si ho.

Vejce je téměř dokonalou surovinou, obsahuje totiž všechny vitaminy (kromě „céčka“) a rozmanité spektrum minerálů (např. železo, draslík, zinek, fosfor apod.). Aby byl sendvič voňavější, doplňuje ho vypečená slanina. Více barvy i živin dodají zase rajčata a ledový salát. Nezapomeňte dbát na kvalitu surovin.

Foto: Akademie kvality

Skládaný sendvič s kuřecím masem, slaninou a vajíčkem


Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 40 minut, náročnost: *

Ingredience:

12 plátků lepšího toastového chleba, 300 g kuřecích prsou, 4 vejce, 8 ks slaniny, 2 rajčata, ledový salát, majonéza

Postup:

Kuřecí prsa zlehka prořízneme a naklepeme, aby maso bylo tenké. Potom ho osolíme a opepříme. Kuřecí prsa opečeme na pánvi. Poté vypečeme slaninu do křupava a nakonec uděláme volská oka. Toustový chléb opečeme z obou stran a z jedné strany každý plátek namažeme majonézou. Při skládání sendviče potřebujeme tři plátky toustového chleba vedle sebe. Na jeden plátek dáme kuřecí maso a ledový salát. Na druhý dáme plátky rajčat, slaninu a volské oko. Sendvič poté složíme tak, že jednotlivé vrstvy dáme na sebe a zakončíme plátkem toustového chleba namazaným jen majonézou.

Sendvič propíchneme čtyřmi špejlemi a rozřízneme.

Zdroj: Akademie kvality

Pošlete článek dál: