Kedlubna patří mezi první výpěstky na zahradách a brzy si už budeme moci dopřát vlastní. Kedlubnové karbanátky se špenátem a sýrem jsou vynikající možností, jak si zpestřit jídelníček a dodat tělu řadu prospěšných látek.

Spolu s teplejšími teplotami chceme jíst lehčí jídlo plné svěžesti. A při jeho přípravě netoužíme prostát spoustu času. Všechny tyhle výhody spojují kedlubnové karbanátky se špenátem a sýrem. Skvělým tipem pro volbu sýru je lehce nažloutlý dlouho zrající tvrdý sýr Roztomilák z malé sýrárny z podhůří Jeseníků „Roztomilé sýry“. Je typický tím, že při každém zakousnutí ucítíte v ústech mnoho drobných sýrových křupinek, které se rozplynou na jazyku a zanechají po sobě neodolatelnou chuť s lehkým nádechem oříšků. Tento sýr si vloni v Olomouckém kraji vysloužil ocenění Regionální potravina.

Foto: Regionální potravina

Kedlubnové karbanátky se špenátem a sýrem

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 60 minut, náročnost: *

Ingredience: 350 g kedlubny, 150 g jáhel, 50 g špenátu, 2 vejce, 80 g tvrdého sýra, sůl, pepř, tymián, sušený česnek

Postup:

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, poté smícháme s nasekaným špenátem, vařenými jáhlami a vejcem. Nakonec přidáme sýr a dochutíme.
  2. Naplníme košíčky řidší směsí a pečeme 12 minut při 180 °C.

Zdroj: Regionální potravina

Share Button