O tom, že kvašení je zdraví velmi prospěšné, jsme před nedávnem psali. V červenci se také na knižní pulty dostala kniha Nakládáme zeleninu, díky níž se budete moci zásobit zdravými produkty. A my vám ji spolu s vydavatelem, nakladatelstvím Grada, nabízíme v soutěži.

Soutěžit o jeden ze tří výtisků této knihy můžete do 24. srpna 2016.

Ceny do soutěže věnovalo nakladatelství Grada.

Anotace:

nakladame-zeleninuBakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.
Nakladatel: Grada, 120 str., 299 Kč

Soutěžní formulář.

Odesláním formuláře soutěže souhlasíte s pravidly.

Nezapomeňte sledovat náš Facebook a nenechte si ujít žádnou soutěž nebo zajímavý článek. Podělte se o ně s přáteli.

Soutěž již skončila.

Správná odpověď: Bellersen Quirini Cosima

Výherci: Dagmar Hudečková, Kateřina Čápová, Jiří Střeštík

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: