Jméno Julie Childové si většina znalých hospodyněk okamžitě spojí s úžasnou kuchařskou biblí Umění francouzské kuchyně. Nyní máme možnost nahlédnout i do části Juliina životního příběhu.

muj-zivot-ve-franciiVzpomínková kniha Můj život ve Francii přibližuje čtenářům období mezi lety 1948 – 1954, roky, které Julia Childová strávila se svým milovaným manželem Paulem ve Francii. V těchto letech Julia poznala tajemství francouzské kuchyně, navštěvovala kurzy v prestižní kuchařské škole Cordon Bleu a nakonec se po návratu rozhodla se svými obchodními partnerkami napsat onu slavnou kuchařku Umění francouzské kuchyně.

Můj život ve Francii je knihou plnou krásných, zábavných i dojemných vzpomínek. Z každé stránky na vás dýchne chuť po životě, láska k Paulovi, k Francii, ale hlavně k dobrému a chutně připravenému jídlu. Vyprávění klouže hladce jako máslo po čerstvých brambůrkách a čtení chutná stejně lahodně jako křehoučká jehněčí kýta.

Julia napsala knížku za pomoci vnuka svého švagra. Nespoléhala jen na vlastní paměť, ale bohatě využila i vzájemné korespondence, kterou čile udržovali s manželem a jeho bratrem – dvojčetem. Do tohoto životního příběhu se ponoříte s chutí a necháte se unášet jako na vlnách nejlepšího románu. Za zmínku také stojí, že právě Můj život ve Francii (u nás vycházející v nakladatelství Jota) se stal předlohou pro známý životopisný film Julia & Julia. Vyprávění je doplněné o celou řadu doprovodných fotografií, z nichž většinu pořídil během let Juliin manžel Paul. A možná objevíte i nějaký recept, který zatoužíte vyzkoušet.

Poslední douška na závěr: Ke čtení také vřele doporučuji připravit si rozličné pochoutky, protože mezi kapitolami zaručeně dostanete chuť na něco dobrého.
muj_zivot_ve_francii_862x390

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: