Co může být víc „letní čtení“ než romantický příběh o holce z turistického magazínu, jejíž hlavní náplní je cestovat?

Střelená Poppy vždycky chtěla poznávat nová místa, a díky své práci v turistickém časopisu se jí to daří. I když nejkrásnější cesty vždy byly s jejím nejlepším kamarádem Alexem. Ale něco se v jejich vztahu pokazilo, a dva roky spolu nemluvili. Tohle léto je poslední možnost, jak jejich přátelství zachránit.

Poppy s Alexem se kamarádí už od prváku vysoké školy, i když jsou každý úplně jiný. Nebo možná právě proto. Alexova uzavřenost se doplňuje s Poppyinou extrovertní osobností. V retrospektivách můžeme sledovat jak jejich seznámení, tak i různé báječné letní dovolené, pokaždé strávené někde jinde a pokaždé zvrtnuté v bláznivé dobrodružství. Protože ať už byl pobyt jedna velká katastrofa nebo sled úžasných zážitků, dokonalým je dělalo právě to, že mohli čas trávit spolu.

A tak vidíme deset různých prázdnin, ať už v Toskánsku nebo v New Orleans, a chvilky, kdy si Poppy začala uvědomovat, že stojí o víc než jen kamarádství – ale že tím krokem by mohla o všechno taky přijít…

Hlavní postavy si okamžitě zamilujete. Poppy může působit jako klasické třeštidlo, ale autorka jí dodala hloubku, takže jí mnohem víc rozumíte. Uzavřený a puntičkářský Alex je větší oříšek, ale o jeho citech nepochybujete. Jen kdyby si to dokázali přiznat… Celou knížku se tak usmíváte jejich špičkování, letním dobrodružstvím a lehkému jiskření, a kolikrát máte sto chutí radit postavám: Tak už ho konečně polib!

Autorka už v předchozí knize Letní sázka dokázala, že zvládne živoucí a opravdové postavy levou zadní, a když se k tomu přidá prosluněné prostředí a něžný příběh plný emocí, je jasné, že se zrodila nová královna letních romancí…

Originál: People We Meet on Vacation, 2021, překlad: Tereza Libichová, vydala: Metafora, 2022, 367 stran

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: