Holandský autor a syn okradeného majitele, Bram Klein, je autorem detektivního příběhu podle skutečné události. Ukradená známka vypráví o podivuhodné cestě jedné z nejcennějších československých známek, která zmizela v roce 1991. Záhadně se znovu objevila o neuvěřitelných 26 let později na aukci v Praze. Autor se zúčastní křtu v Knihách Dobrovský v Praze a nebude chybět ani na akci Světová výstava známek Praga 2018.

Záhadný příběh

V roce 1991 byly nizozemskému sběrateli známek Johanu Kleinovi odcizeny dvě nejvzácnější československé známky v neuvěřitelné hodnotě pěti milionů korun. Dvě desítky let po nich neúspěšně pátrala policie ve spolupráci s Interpolem. První ze ztracených známek se ale 1. října minulého roku nečekaně objevila na dražbě v Praze. Prodávající Ludvík Pytlíček tehdy v reportáži pro Českou televizi uvedl, že známku získal od Kleina na základě písemné kupní smlouvy a obvinil jej z pojistného podvodu.

Divoký svět poklidné filatelie

Bram Klein, který je synem okradeného majitele a zároveň reportérem a spisovatelem, se rozhodl vzít situaci do vlastních rukou a vypátrat, co se vlastně stalo. Kniha Ukradená známka má osvětlit celou situaci a zároveň očistit jméno Johana Kleina.

Ukradená známka vypráví pravdivý a velmi spletitý příběh ve fascinujícím světě sběratelů známek. Holandský spisovatel odkrývá tajemství současnosti i minulosti ve zvláštním prostředí filatelie.

Křest v Knihách Dobrovský

Kniha Ukradená známka bude slavnostně pokřtěna 14. srpna v knihkupectví Knihy Dobrovský na Václavském náměstí v Praze. Křtu se zúčastní autor knihy a specialisté z oboru filatelie

Světová výstava známek

15. až 18. srpna bude probíhat Světová výstava známek Praga 2018. V rámci této výstavy se bude konat i autogramiáda a beseda s Bramem Kleinem.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: