Vinobraní je už nějaký ten den v plném proudu a burčák v těchto dnech můžete ochutnávat nejen při různých slavnostních akcích.

vinobrani

Burčák je většinou z bílého vína a bývá hotov několik dnů po jeho kvašení. Nažloutlý, mírně alkoholický nápoj neobsahuje žádné nečistoty. Pouze na stěnách nebo na dně se mohou tvořit jemné usazeniny.

Správný burčák šumí.

Pokud je jeho barva tmavší, může to znamenat, že byla přimíchána i jablka nebo že obsahuje mrtvé kvasinky.

Jeho pitím přispíváte i ke svému zdraví. Obsahuje totiž vysoké množství vitamínů hlavně skupiny B, minerály, stopové prvky, bílkoviny, kvasinky a přírodní hroznový cukr. Jeho mírná konzumace příznivě ovlivňuje trávicí ústroji, ale i srdeční činnost, cévní systém, správnou funkci sliznic.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: