Rychlé, tzv. bílé sacharidy. Součást potravy, která řadě lidí může přinést zdravotní obtíže, nadýmání, vlčí hlad či dokonce obrovskou únavu a letargii. Chcete-li se naučit stravovat bez těchto prázdných výplní a najít zábavnější způsoby vaření, vyzkoušejte novou kuchařku Pryč s cukrem.

pryc-s-cukremAutorka knihy Tori Haschka se začala v oblasti rychlých a pomalých sacharidů vzdělávat poté, co byla nucena změnit stravovací návyky po infekční mononukleóze. Záhy zjistila, že díky zařazení chytrých sacharidů se cítí čilejší, má víc energie a obecně získala životní elán. A jelikož se chtěla o svou zkušenost podělit, vznikla kuchařka Pryč s cukrem, vycházející v nakladatelství Slovart.

Sacharidy jsou palivem pro organismus a zcela se jich zbavit nemůžeme. Můžeme si však vybrat, zda se chceme sytit bílými, rychlými sacharidy (nejvíce je jich v pečivu, bramborách, rýži a těstovinách) či pomalými, tedy chytrými sacharidy. Ty najdeme v luštěninách, zrní a různých semínkách, bohatých na bílkoviny.

Tori Haschka se rozhodla pro chytrou kuchyni a stvořila díky tomu skvělou a zábavnou kuchařku. Pusťte se do chytrého vaření s ní a objevíte kouzelný svět nových příloh. Snadno vyměníte omšelé šťouchané brambory a vařenou rýži za chutnou čočku, hravé jáhly s oříškovou příchutí či superpotravinovou quinou. Pryč s cukrem vás nebude nutit vysadit veškerý cukr, kuchařka předkládá celou kapitolu lákavých a slaďoučkých dezertů. Mimo nich nabízí chytrá kuchyně nepřeberné množství sytých snídaní, lehkých letních obědů, rehabilituje polévky jako plnohodnotný hlavní chod. Nezapomíná však ani na zaryté masožravce a snadno spojuje maso se zdravou přílohou a zeleninou.

Ani na párty se nemusíte cpát brambůrkami nebo šunkovými chlebíčky. Překvapte své hosty celerovými hranolky, zeleninovými dobrotami, jednoduše báječným a zdravým mejdanovým zobáním.

Chcete-li zhubnout pár kilogramů a nastartovat svůj život k zábavnějšímu stravování, pusťte se do chytrého vaření. Pryč s cukrem vám poskytne podrobné návody i recepty, které autorka navíc doprovodila o chutně vypadající fotografie. A věřte mi, že jakmile ji otevřete, ihned popadnete hrnec a vařečku s touhou začít.

Pošlete článek dál: