Vytvořte si středomořskou atmosféru a nechte se unést do Itálie. Šťavnatá zelenina, sýr a křupavý chléb – to je další snídaňový tip od Lucii Švorcové – chléb s rajčaty, bazalkou a mozzarellou.

Co potřebujete na 2 porce

2 větší krajíce chleba
kvalitní olivový olej
česnek
4 zralá červená rajčata a cherry rajčátka jiné barvy
sůl a čerstvě mletý pepř
bazalku
mozzarellu

JAK NA TO

Do misky nalijte malé množství kvalitního olivového oleje a mašlovačkou jím potřete chleby z obou stran.
Krajíce položte na rozpálený gril nebo pánev a opečte dohněda a dokřupava.
Opečený chleba potřete jemně česnekem a můžete jej ještě pokapat olivovým olejem.
Na pánvi rozpalte 1–2 lžíce olivového oleje, přidejte 2 překrojené stroužky česneku a krátce orestujte. Poté česnek z pánve ihned vyjměte (nesmí zhnědnout) a přidejte na menší kousky nakrájená rajčata a cherry rajčátka, podle chuti osolte a opepřete. Odstavte pánev, rajčata nechte jen krátce prohřát. Navrstvěte je na připravený chleba, ozdobte bazalkou a kousky mozzarelly.

Můžete se podívat i na další tipy na Instagramu autorky.

Share Button