Tyhle recepty můžete připravit na oslavu silvestra, ale také když čekáte nějakou návštěvu, máte významnou oslavu. Některé recepty jsou možná časově náročnější, ale výsledek to zcela vynahradí.

Chcete tentokrát připravit něco jiného, tak to pro vás máme tip, který zachutná. A nezapomeňte, že aby byl výsledek skvělý, je třeba věnovat pozornost kvalitě surovin.

Silvestrovské kanapky s trhanou vepřovou krkovicí

Počet porcí: 12 ks, doba přípravy: 2 h, náročnost: *

Foto: Akademie kvality

Ingredience:

200 g vepřové krkovice, 20 g plnotučné hořčice, 50 g žluté cibule, 50 g červené cibule, 50 g mrkve, 0,1 l bílého vína, 50 g sterilovaných okurek, 20 g majonézy, 1 ředkvička, chléb, sůl, pepř

Postup:

Krkovici dáme do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou žlutou cibuli, oloupanou mrkev a zalijeme bílým vínem. Přiklopíme a pečeme do měkka na 180 °C asi 1,5 h. Během pečení krkovici podléváme trochou vody. Vychladlou krkovici natrháme na vlákna a vše s výpekem, pečenou cibulí a mrkví zamícháme dohromady. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakládané okurky, majonézu a hořčici a vše znovu důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Klademe na nakrájený chléb a zdobíme okurkou a nakrájenou ředkvičkou na tenká kolečka.

Zdroj:
Akademie kvality

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: