Luštěniny by v naší stravě neměly chybět. Kuchařka plná snadných a lákavých receptů, ve kterých nechybí čočka, cizrna, fazole nebo třeba hrášek, vám pomůže připravit zajímavé varianty jídel. Kromě hlavních jídel nabízí i předkrmy, polévky nebo skvělé dezerty.

V naší soutěži vám nabízíme možnost vyhrát jeden ze tří výtisků této kuchařky.

Soutěž končí 23. listopadu 2017.

Ceny do soutěže věnovalo Nakladatelství Metafora.

ANOTACE kuchařky Georginy Fuggleové Luštěniny

Kuchařka plná snadných a lákavých receptů s čočkou, cizrnou, fazolemi, hráškem a dalšími, méně obvyklými, druhy luštěnin.

Současné trendy ve vaření znovu objevují zdánlivě obyčejné a často neprávem opomíjené luštěniny. Není divu, s jejich pomocí uvaříte takřka cokoliv – nejen hlavní jídla, ale i předkrmy, polévky nebo skvělé dezerty.

Pokud luštěniny zařadíte do svého jídelníčku, jistě nebudete litovat, ve své nenápadnosti totiž skrývají mnoho výhod.

Jsou:
•levné
•bezlepkové
•ideální pro udržení optimální váhy
•skvělým zdrojem bílkovin, složených sacharidů a vlákniny
•bohaté na antioxidanty, minerály a kyselinu listovou

Autorka na úvod představuje různé druhy luštěnin i ideální způsob jejich přípravy. Kuchařka je dále přehledně rozdělena do šesti kapitol podle barvy luštěnin: bílé – černé – zelené – žluté – červené – hnědé. Najdete mezi nimi klasické známé druhy jako hrášek, čočku či cizrnu, ale i exotické luskoviny jako fazolky edamame, adzuki či mungo nebo třeba černou čočku beluga.

Obohaťte si jídelníček o množství barev i chutí!

Nakladatel: Metafora, 379 Kč

Soutěžní formulář.

Odesláním formuláře soutěže souhlasíte s pravidly.

Sledujte náš Facebook a nenechte si ujít žádnou soutěž nebo zajímavý článek, podělte se o ně s přáteli.

Soutěž již skončila.

Správná odpověď: fazolky edamame, adzuki či mungo, černá čočka beluga

Výherci: Petra Radoušová, Milada Dytrychová, Martina Štěpánková

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: