Shon, rychlý život a stres. Zabijáci každodenní pohody, který se často neumíme účinně bránit. Co kdyby však existovalo něco, díky čemuž byste se propadli do jiného světa, světa klidu a ticha? Nebojte se, nenabízíme vám utišující léky, nýbrž tvůrčí zábavu. Začněte vybarvovat Antistresové omalovánky pro dospělé.

antistresove-omalovankyV poslední době se s podobnými tituly roztrhl pytel. U některých knížek si podle návodu kreslíte vlastní obrázky. Tak je tomu třeba u knihy Zentangle: Relaxační obrázky, americké autorky Beckah Krahuly. Jiné vedou čtenáře k odpočinku pomocí vyplňování obrázků rozličnými tvary. Lenka Tréglová, autorka knihy Antistresové omalovánky pro dospělé, se spolu s ilustrátorkou Jolanou Daňkovou rozhodla zvolit trochu jinou cestu.

Sázejí na to, že v každém dospělém je skrytý kus dítěte a nechávají čtenáře vzpomenout na dobu, kdy nadšeně obarvovali krtečka a jeho kalhotky či červenou sukýnku makové panenky. Kniha Antistresové omalovánky je však určena dospělým, takže krtka v ní nehledejte. Autorky připravily 77 jednoduchých obrázků s motivy realistických i abstraktních rostlin, precizně vyobrazených zvířat, uklidňujících mandal a v neposlední řadě také stroje jako vystřižené ze sci-fi filmu. Za zmínku rovněž stojí, že jejich kniha je prvním českým příspěvkem ke stále oblíbenějšímu umění relaxačního kreslení.

A co budu s těmi obrázky dělat, říkáte si možná. Ke knize si pořídíte barevné pastelky, fixky, ořezávátku, vyberete si stránku a popustíte uzdu své fantazii. Pod vašima rukama vykvetou fantaskní obrazy, svět kolem ztichne a ve vaší duši se rozhostí klid. Vybarvováním si navodíte pocit pohody a příjemně si odpočinete. První výhodou Antistresových omalovánek pro dospělé je antistresove-omalovanky-02to, že nejsou na baterky a vydrží vám, dokud je nevymalujete. Knížku si můžete zabalit do kufru na dovolenou nebo jen strčit do kabelky a pak se na chvíli zastavit s kreslením v parku. Druhou výhodou je rozhodně to, že obrázky jsou vytištěné na jednotlivých listech. Po dokončení se jimi tedy můžete nejen chlubit, ale vybrané (nebo ty nejpovedenější) nechat zarámovat jako dárek pro někoho z vašeho okolí.

Snadná cesta ke znovunalezení osobního klidu se skrývá v několika tazích barevnou tužkou. Čím barevnější dílko vám pod rukama poroste, tím příjemněji a spokojeněji se budete cítit. Vezměte si omalovánky na dovolenou s dětmi, které mají s sebou své vlastní dětské omalovánky, a uvidíte, jaký božský polední klid ve vašem pokoji zavládne.

Antistresové omalovánky pro dospělé jsou zkrátka knihou, kterou si napíšete, pardon vybarvíte, sami, a mezitím si dokonale odpočinete.

ANTISTRESOVÉ OMALOVÁNKY PRO DOSPĚLÉ, Lenka Tréglová, Jolana Daňková

vydalo nakl. Grada, v roce 2015

www.grada.cz

antistresove-omalovanky-03

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: