Milovníci detektivek se tetelí nad každým novým přírůstkem. U některých je kvalita předem zaručena, jako u klasičky Agathy Christie a na motivy jejích příběhů. Nyní můžete své šedé buňky potrápit nad novými hádankami Hercula Poirota.

Hádanky a hlavolamy Hercula PoirotaHercule Poirot, sympatický belgický detektiv a jeden z hrdinů skvělé Agathy Christie, už dávno proslul svou schopností dedukce. Při pátrání si všímá všeho a všech, aby nakonec vždy dospěl ke správnému řešení. Nikdy u toho navíc nezapomíná na eleganci a křehký, téměř britský humor. Agatha Christie už tu sice není, aby napsala nový příběh, ale mnozí další autoři se jménem Hercula Poirota zaštiťují. A ne vždy to literárnímu hrdinovi slouží ke cti.

Naštěstí je tomu zcela jinak u nové knížky Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota, vydané nakladatelstvím Universum. Autorem je Tim Dedopulos, oblíbený milovník záhad, šifer a dalších tajemných jevů. Sestavil více než stovku mikrozločinů, záhad, matematických hádanek a logických zádrhelů, které velmi umně propojil se slavným detektivem.

Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota potrápí vaše šedé buňky mozkové a každý úkol probudí nezkrotnou touhu pustit se hned do dalšího. V zadní části přirozeně najdete i správné řešení, kde vám Hercule Poirot s grácií sobě vlastní vysvětlí, jestli jste měli pravdu či proč jste se mýlili. Kniha je doplněna také poetickými doprovodnými ilustracemi, jež jí ještě přidávají na půvabu.

Připravte se také, že po rozlousknutí každého úkolu poběžíte za kýmkoliv, kdo popřeje vašemu sluchu, a budete ho nutit, aby to zkusil vyřešit taky. Kniha se tak může stát ideálním společníkem například na letní večery s přáteli či rodinou, aby vaše mozky o dovolené úplně nezlenivěly.

Otevřete svou mysl a pusťte tam vtip, humor a vynalézavost Hercula Poirota. Detektiv vám to vrátí hodinami a hodinami zábavy.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: