Nejen muži píší dějiny. Historii měnily a stále mění i mnohé ženy. Příběhy padesáti z nich si teď můžete přečíst v knížce Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné.

Královny, které přepsaly pravidla. Spisovatelky, malířky a jiné umělkyně, které se nebály neúspěchu a hrdě ukázaly svůj talent světu. Lékařky, sportovkyně i obyčejné ženy, jimž společnost házela klacky pod nohy, ale ony se nevzdaly. V knížce Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné najdete rovnou padesátku inspirativních příběhů odvážných žen celého světa napříč historií.

Příběhy představují každou ženu v krátkém přehledu a čtenáři se dozví celou řadu poučných a zábavných informací, především však to, čím se proslavila nebo jak změnila svět. Životním osudům každé hrdinky věnovali autoři dvoustranu, doplněnou o krásné a zajímavé ilustrace. Knížku rozhodně nemusíte číst popořadě, můžete si s dětmi třeba vybrat náhodně jeden příběh každý večer před spaním a Příběhy pro holky vám tak vydrží mnohem déle.

Příběhy pro holky jsou již druhým podobným počinem nakladatelství Presco Group (a edice Ella & Max). Po Příbězích pro kluky se tak dostalo i na odvážné, ctižádostivé ženy, které se nedaly zlomit osudem ani okolnostmi.

Všechny vyobrazené ženy se mohou a mají stát inspirací především malým čtenářkám, aby se nikdy nevzdávaly svých snů a cílů.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: