Pokrmy s broskví často vzbuzují úsměv, ale když ochutnáte naše plněné grilované batáty, zůstane vám na tváři spíše slastný úsměv.

Tyto grilované batáty spojují lahodnou chuť sýru, šunky a broskví. Z téhle podoby budou nadšeny i děti Sladké brambory zvané batáty jsou velmi výživné. Kromě řady vitaminů obsahují také poměrně velké množství antioxidantů. Když si batáty dopřejeme se slupkou, doplňujeme nerozpustnou vlákninu, která podporuje náš metabolismus.

Zdroj: Akademie kvality

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 40 minut, náročnost: *

Ingredience: 4 batáty, 200 g šunky, 200 g sýru eidam, 1 menší plechovku broskví, sůl, pepř, olej

Postup:

Batáty opláchneme a necháme oschnout. Mezitím si z alobalu uděláme čtyři čtverce, které zlehka potřeme olejem, osolíme a opepříme a zabalíme do nich batáty. Grilujeme cca 40 minut v přiklopeném grilu a občas otočíme.

Mezitím si nakrájíme šunku, sýr a broskev na malé kostičky. Rozpůlené batáty posypeme nakrájenou broskví, šunkou a kostičkami sýra.

Nakonec naplněné batáty zapečeme na pekáčku v přikrytém grilu.

Tip: Když vybíráte šunku, sledujte její třídu. Standardní šunky mohou na rozdíl od šunek výběrových
a šunek nejvyšší jakosti obsahovat kromě masa, vody, soli i některé povolené přísady, např. bílkovinné preparáty rostlinného původu, škrob, vlákninu a potravinářská barviva.

Zdroj: Akademie kvality

Share Button