Grilovací sezóna se nám pomalu chýlí ke konci, ale máme před sebou ještě dostatek dnů, abychom si tuto oblíbenou disciplínu mohli užít. Právě srpnová novinka z nakladatelského domu Grada Udíme a grilujeme – smokery a multifunkční grily je novým soutěžním titulem. Vyhrajte jeden ze tří výtisků.

Grilování vypadá jako snadná disciplína. Přesto nabízí různé nástrahy. Abyste si mohli užít nejen krásného posezení venku, ale také si vychutnat přípravu jídla i samotné skvělé jídlo, je třeba trocha znalostí. S tím vám pomůže kniha Markuse Kaufera Udíme a grilujeme – smokery a multifunkční grily.

V titulu najdete nejen informace o smokerech a multifunkčních grilech, ale také tipy na správné zacházení a 70 receptů.

Soutěž končí 22. září 2021.

Ceny do soutěže věnoval nakladatelský dům Grada.

ANOTACE

Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově vznikajících metod a technik přípravy pokrmů a s tím souvisejících kreativních receptů stojí v popředí popularity tohoto hobby možnost zpomalení po hektickém všedním dnu, příprava jídla na čerstvém vzduchu, společná setkávání s rodinou a přáteli a v neposlední řadě uspokojení prapůvodních instinktů spojených s ohněm a kouřem.

S rostoucí oblibou grilování se u nadšených příznivců tohoto koníčku automaticky dostávají do ohniska zájmu také speciální způsoby přípravy pokrmů, jako například barbecue.
Při barbecue se pokrmy připravují s využitím postupů založených na nižším žáru, které spočívají v udržování konstantních teplot v rozmezí 90 až 120 °C a při kterých se na ohni přímo spaluje dřevo. K takové přípravě se většinou používá multifunkční gril zvaný smoker, který nám umožňuje přímou kontrolu ohně, a tím i žáru a teplot v místě, kde se pokrmy grilují.

Touto knihou se vám dostává do ruky přehled různých typů multifunkčních grilů a udíren, pomůcek a příslušenství i tipů a triků k udržování požadované teploty, stejně jako obsáhlá část s recepty tak, abyste brzy i vy mohli jako pravý „pitmaster“ na své zahradě úspěšně prezentovat ohromující výsledky svého barbecue umění a nabídnout lahůdky, jako je klasické trhané vepřové se salátem coleslaw, sladká a kořeněná žebírka, BBQ volská líčka, cheeseburger s whisky BBQ omáčkou, sladká a pikantní žebra, hot wings, trhaný kuřecí burger, uzený losos, uzený bramborový salát či bylinkový chléb.

Must-have grilovací sezóny!

Vydává Grada, vázaná, 160 stran, 349 Kč

Soutěžní formulář.

Sledujte náš Facebook a nenechte si ujít naše články. Podělte se o ně s přáteli.

Odesláním formuláře soutěže souhlasíte s Všeobecnými podmínkami. Podívejte se, jak nakládáme s osobními údaji.

Soutěž již skončila.

Správná odpověď: 90 až 120 °C

Výherci: Tomáš Žák, Jan Cestr, Jaroslav Čelechovský

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: