Jeden z vedlejších, avšak neskutečně důležitých hrdinů románu Will Grayson, Will Grayson vystoupil ze stínu a vysloužil si vlastní knihu. David Levithan se vrací s románem Drž mě pevně.

knižní muzikál Drž mě pevněDrobek Cooper je úhlavním přítelem jednoho Willa Graysona, do druhého Willa se zamiloval. Drobek vůbec není žádný drobeček, ale ve svém mohutném těle nosí veliké srdce a nekonečně citlivou duši. Ctí své rodiče, hledá lásku svého života, směje se všem, kteří se nepokrytě posmívají jeho velkému tělu. A především z celého srdce miluje muzikály, tak se rozhodl napsat jeden takový o vlastním životě.

Drž mě pevně je příběhem Drobkova života, jeho nalezených a znovu ztracených lásek, objevené síly upadnout a zase se zvednout, a především poznání, že život není prohraný, dokud není skutečně konec. David Levithan, jehož čtenáři znají díky polovině románu Will Grayson, Will Grayson, ale také kouzelnému i napínavému příběhu Líbali jsme se, se rozhodl věnovat novou knihu právě Drobku Cooperovi. Dovolil Drobkovi napsat první muzikál a představit tak svůj život.

Ať už máte či nemáte rádi muzikály, Drž mě pevně vás jistě pohltí. Kniha je napsaná skutečně formou divadelního scénáře, prošpikovaná scénickými a režijními poznámkami hlavního hrdiny Drobka. Vtipný i napínavý děj tak plyne jako muzikál a míří k velkému grandfinále. Autor do knihy schoval i celou řadu muzikálových narážek, která však ocení hlavně pravověrní obdivovatelé hudebního divadla.

Drž mě pevně, z nakladatelství Yoli, zaujme všechny, kterým se líbil Will Grayson a oblíbili si Drobka. A jestli Drobka a ani jednoho z Willů neznáte, je to jedno, stejně si tenhle knižní muzikál přečtěte, protože nebudete litovat.

Drobek je neobyčejný, a přesto průměrný středoškolák, který se rozhodl ze všeho vyzpívat. Držte se pevně a nebojte se upadnout. Jistě se najde někdo, kdo vás zvedne, stačí jen věřit.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: