Závěrečný díl trilogie Nevěsty z Nantucket od Jude Deveraux se pod názvem Šťastně až navěky uzavírá ve veselém „duchu“…

stastne-az-navekyHallie už má dost průšvihů své nevlastní sestry, a tak když se naskytne příležitost práce na luxusním ostrově Nantucket, neváhá ani vteřinu a jede tam. Hallie je fyzioterapeutka a její nový pacient má pochroumané koleno. Ale je děsně sexy a vtipný a navíc je to Jamie Montgomery, z oné proslulé rodiny Montgomeryů, kterým patří půlka světa. Zato Hallie je jedináček a při bližším seznámení s Jamieho rodinou jí spadne brada.

Jude Deveraux totiž už věky píše romance o klanu Taggertů a Montgomeryů, takže její dlouholetí čtenáři poznávají ve jménech současných postav odkazy na jejich předky ze starších knih. Téměř v každé se to hemžilo dvojčaty nebo aspoň několika dětmi na závěr, takže výsledkem je ohromně rozvětvená famílie, jejíž podstatná část v této knize přijede na Nantucket na svatbu (která se zpunktovala v předchozí knize.) Protože je Šťastně až navěky třetí román v řadě, je dobré znát ty předešlé dva – postavy se tu dosti prolínají a také vás pak už nijak nepřekvapí přítomnost duchů v domě nebo že předseda místní historické společnosti je vlastně reinkarnovaný duch z předchozí knihy…

Na románech Jude Deveraux mám ráda, že se neberou tak vážně, je v nich spousta smíchu a mužští hrdinové občas dostanou pořádně zabrat, jsou nedokonalí a sem tam i pěkně tupí. To vše se najde i tady, zvlášť když Jamie Montgomery myslí, že může skrýt svou posttraumatickou poruchu před svojí fyzioterapeutkou. Idiot.

Závěrečný díl série je takový hřejivý. Vy víte, že to dobře dopadne, ať se stane cokoli, a tak si můžete jen užívat čtení – celou dobu se usmíváte, protože je tu spousta vtipných situací a hlučná Jamieho rodina, kde se všichni mají rádi, pošťuchují se, hádají… a najednou se tam vyklubalo tolik svobodných bratranců a sestřenic, že má Jude zaděláno na další minimálně tři trilogie dopředu… Budu se těšit.

Originál: Ever After, 2015
Překlad: Daniela Čermáková
Vydal: Baronet, 2015
356 stran

 

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: