Slavná ovečka Shaun přichází v nové knížce. Po cestě kolem světa a pořádné dovolené se rozhodla uspořádat knihu plnou velkolepých oslav. Ovečka Shaun oslavuje se stane skvělým společníkem dětí různého věku.

Kniha plná ovcí, oslav a opříběhů… totiž, příběhů. Ovečka Shaun, známá z televizního seriálu, ale i dvou předešlých publikací, se vrací. Tentokrát se rozhodla ztratit mezi spoustou hostů, které pozvala na své oslavy.

Každá dvoustrana nabízí výjev z jiné oslavy či párty. Shaun zve malé i velké čtenáře/hledače na karneval, Vánoce, Velikonoce či narozeninový rej. Stejně jako v předešlých knihách se každý obrázek hemží desítkami ovcí, s nimiž křepčí i všudypřítomná prasata a na vše tak trochu ledabyle dohlíží ovčácký pes. Mezi touto vřavou se někde baví a šikovně skrývá i Shaun s kudrnatou chocholkou. Kde, s tím už si musí poradit děti. Jedinou jistotou je, že Shaun je vždy na obrázku pouze jednou.

Ovečka Shaun oslavuje, vycházející pod značkou Ella & Max, přináší hodiny a hodiny zábavy. Až děti (i rodiče) najdou malou hrdinku na všech stranách, mohou se pustit do pátrání po psovi, rozverných prasatech či jednoduše vyprávět, co se na které oslavě děje.

Kniha je tedy nejen neskutečně zábavná, ale navíc pomůže rozšířit slovní zásobu malých vypravěčů, udržuje pozornost, učí trpělivosti a zlepšuje soustředění. Z hledání a vyprávění si můžete udělat třeba i soutěž na nějaké (nejen) dětské párty.

Ukázka z knihy Ovečka Shaun oslavuje

Ovečka Shaun oslavuje a vy ji budete hledat jako pověstnou jehlu v kupce sena, či v tomto případě spíše moři ovčí vlny. Vězte však, že knihu rozhodně po prvním prohlédnutí neodložíte, naopak budete se Shaun pobíhat kolem a nutit každého, aby taky hledal. Nové pokračování dobrodružství kudrnaté Shaun tedy určitě potěší nejen malé, ale i velké, jednoduše všechny hravé.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: