Jak to chodí mezi podvodníky? Tedy, vlastně mezi podvodními obyvateli rybníků, tůní, potoků i řek? My suchozemci se pod vodní hladiny nemůžeme podívat na pořádně dlouhou dobu a s tamními obyvateli si popovídat. Proto si necháme o tajemném světě vyprávět.

Malý podvodní průvodce seznamuje malé i větší čtenáře s různými příslušníky podvodní říše a jinými zajímavostmi z vodního světa. Vypravěčem se stane malý Ropuch, jenž se narodil v rybníku Rybníku. Jak Ropuch rostl, začal objevovat svět kolem sebe. A čtenáři Malého podvodního průvodce se mohou vydat na dobrodružnou cestu spolu s Ropuchem.

Potká vodníka, rosničky, naučí se rozeznávat počasí, zpívat s rybami a spoustu dalšího. Malý podvodní průvodce, vycházející v nakladatelství JaS, se čte jako poučná, ale velmi zábavná výprava pod vodu, kam se obyčejný suchozemec je tak snadno nepodívá. Autorka Magdalena Wagnerová už čtenáře pozvala mezi lesní obyvatele v knížce Malý lesní průvodce. Druhá kniha je stejně povedená jako předešlá. Autorka vtiskla hrdinům vtip, moudrost a všeliké dovednosti, jež jim nejeden čtenář bude závidět. Kniha je doplněna kouzelnými ilustracemi Pavla Sivka, které vás uhranou. Třeba takový kapr namodro rozesměje i dokonale naladí na další čtení.

Takže, hluboký nádech a vydejte se s Ropuchem do světa ticha duhových barev a celé kupy skvělých i nečekaných příběhů.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: