Četnické humoresky - VolavkaLéto a televize moc dohromady nejde, ale přece jen se najdou chvíle, kdy člověk k televizi zasedne. A co pro nás připravila pro toto období Česká televize?

 

Návrat opět hlásí klasické seriály. Již dnes ve 20 hod. začíná na ČT1 veleúspěšný třináctidílný seriál Četnické humoresky.

 

Siréna Sanitky bude houkat každé pondělí ve 20 hod. Po jedenácti původních dílech nás čeká druhá série podle scénáře Ivana Hubače, syna autora první série, Jiřího Hubače. Veškeré nemocniční scény točil režisér Filip Renč ve Fakultní nemocnici Na Homolce a v Motole. Původní seriál, který končil pádem letadla, bude pokračovat nejen se známými postavami. Vojtěcha Janderu (Jaromír Hanzlík), Janderovu první manželku Elišku (Zlata Adamovská), dr. Mádra (Petr Kostka), dr. Karlíka (Svatopluk Skopal), Fandu Beznosku (Pavel Zedníček) nebo Korejse (Zdeněk Srstka) doplní nové postavy: dr. Kaderka (Jiří Dvořák), jeho matka a bratr (Jiřina Bohdalová a Vladimír Javorský), dr. Foldynová, Janderova druhá žena (Dagmar Havlová), Mádr junior (Jan Budař) a řada dalších.

 

Pokud žasnete nad historickými výpravnými filmy, možná vás zaujme i seriál z Francie 18. století, období vlády Ludvíka XV. a jeho milenky Madame de Pompadour. Nicolas Le Floch je detektivní seriál, kterývznikl podle literární předlohy Jean-Francoise Parota.

 

Romatické filmy hodlají hrát na svou strunu ve středu od 20 hodin. Po Angelice jsou v plánu i filmy o Císařovně Sissi.

 

Pohádkové budou čtvrtky. Tento týden nás čeká Micimutr (režie Vít Karas) s Libuší Šafránkovou . V následujícím týdnu to zase budou Kouzla králů režiséra Zdeňka Zelenky s Petrou Tenorovou a Martinem Krausem v hlavních rolích.

 

Cyril a MetodějVýročí příchodu Cyrila a Metoděje mapuje výpravný historický seriál Petra Nikolaeva s Romanem Zachem a Ondřejem Novákem v hlavních rolích. Pokud jste nestihli první díl (vždy v sobotu od 20 hod. na ČT2), další repríza seriálu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů je ve čtvrtek 09:45 na ČT2.

 

Páteční osmou hodinu ovládnou Chalupáři. Z Třešňové (totiž oficiálně ve Višňové), kde byl seriál v létě 1974 natáčen, se stala turistická atrakce. Z článku na webu televize se můžete dozvědět, že pro tamní obyvatele bylo natáčení víceméně hodně zajímavé, jen nesměli štěkat psi a jezdit traktory. Úvodní píseň Waldemara Matušky Když máš v chalupě orchestrion se rozezní v druhém dílu zase v úterý.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: