Praha, matka měst, a velmi fotogenická kráska, která uhranula již řadě fotografů. Jejím uličkám podlehl i Jiří Píša, známý pod pseudonymem Pražský fotograf. V pražské Malostranské besedě právě můžete navštívit jeho první autorskou výstavu.

prazsky-fotograf-vystava-2016V útulném prostředí půdy Malostranské besedy, kde sídlí prostory galerie, byla 7. října otevřena první autorská výstava fotografií Jiřího Píši. Píša se během posledních tří let stal nejsledovanějším českým fotografem na sociální síti Facebook.

Jiří Píša sbíral fotografie z cest, toužil fotit svatby, prodávat fotografie Prahy do interiérů hotelů a kaváren. Když se však vydal do ulic Prahy, zcela podlehl její kráse a postupně se stal Pražským fotografem. Dlouho vystupoval na internetu jen pod tímto pseudonymem, než se odhodlal ke svému umění přihlásit.

prazsky-fotograf-vystavaNyní máte díky výstavě šanci nahlédnout na Prahu jeho očima. Na několika desítkách barevných i černobílých velkoformátových fotografií nabízí pohled do známých i méně známých zákoutí historické Prahy. Kampa, zasněžené střechy, sochy Karlova mostu z neobvyklých úhlů, krásné kompozice historických památek, rybáři na Vltavě i romantické koutky staré Prahy vás uchvátí a v srdci vám zanechá pocit, jak je naše metropole líbezná.

Píšovy fotografie jsou výjimečné a lákavé tím, že si rád vybírá neobvyklé a nečekané záběry na místa, která v Praze téměř denně potkáváme. Toto, spolu s kouzelnou hrou světla a stínu, dělají z jeho fotografií pravý skvost, nad kterým zaplesá srdce nejednoho milovníka kvalitní fotografie i hrdého Pražana.

prazsky-fotograf-knihaPokud se vám nebude chtít fotografie pouze obdivovat, můžete si nějakou odnést i domů. Výstava je totiž zároveň prodejní. Navíc u příležitosti této události vychází nástěnný kalendář na příští rok a také velká knižní obrazová publikace s jednoduchým názvem Pražský fotograf, napěchovaná těmi nejkrásnějšími Píšovými snímky.

Z výstavy v Malostranské besedě jsme si odnesli krásný zážitek z fotografií a zároveň i touhu vydat se do těch křivolakých uliček staré Prahy a objevit tam pro sebe kousek tajemství a pomíjivé krásy okamžiku.

Výstava probíhá až do 20. listopadu.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: