New York poloviny 19. století děsí únosy svobodných občanů zpět na Jih do otroctví a Timothyho Wildea straší možnost, že jeho bratr by mohl být zapleten do čehosi nekalého. Newyorské měděné hvězdy se vracejí v druhém pokračování, v audioknize Lovci vran.

Lyndsay_Faye_Lovci_vran_audio_OneHotBook_3DTimothy Wilde býval skvělým barmanem a pozorovatelem lidí, ale pak se dílem náhody a pod vlivem zodpovědnosti zapletl do vyšetřování vražd malých dětí. Od předešlého případu uběhlo už půl roku, Timothy se stal právoplatným členem nově vzniklého policejního sboru a slíbil bojovat proti všemu zločinu. Nový případ však překvapí nejen jeho, ale také Valentina, Timothyho bratra – hasiče.

Martin_Pisarik_color_OneHotBook_foto-Filip_Jandourek
Martin Písařík. Foto Filip Jandourek

Po New Yorku mizí počestní občané, někdo je unáší kvůli barvě kůže, aby je, údajně po právu, odevzdal jejich majitelům na otrokářském Jihu. Než Timothy zjistí, že by mohlo jít o rozsáhlejší spiknutí, než se zdá, jde už o život i jemu. Vypadá to totiž, že do zločinů jsou zapleteni i kolegové policisté. Navíc, Valentine nějak podezřele často mizí neznámo kam, a zřejmě skrývá něco víc, než jen novou milenku. Přežije Timothy tenhle případ ve zdraví? Najde únosce i oběti? A jak se do celého případu zapletená bordelmamá z minulého románu Bohové Gothamu? Prozradí uchvacující detektivka Lovci vran.

Americká spisovatelka Lyndsay Faye bere i tentokrát čtenáře na dobrodružnou výpravu do starého New Yorku, jak vystřiženého ze Scorseseho filmů. Zločinem nasáklá atmosféra, ve spojení s bezúhonným hlavním hrdinou, dělají z Lovců vran skvost mezi historickými detektivkami. Další rozměr přidává příběhu herec Martin Písařík, který se stal interpretem audioknihy, vydané vydavatelstvím OneHotBook.

Písařík se po skvělém výkonu v prvním dílu vrací ještě lepší formě, aby se i podruhé zcela proměnil v Timothyho Wildea. A nestane se jen hlavním hrdinou, nýbrž stejně dobře obsáhne i všechny další postavy, včetně těch ženských a dětských. Lovci vran jsou jednoduše z těch audioknih, které nebudete chtít vypnout, dokud nezjistíte, jak všechno dopadne. Příjemným zpestřením jsou i tentokrát hudební předěly v podání tklivé trubky, evokující nejen potemnělý bar, ale především newyorské podsvětí předminulého století.

Pohodlně se usaďte, nad Gothamem se stahují mračna a první dáma mizí ze svého domova.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: