Dlouhé zimní večery přímo lákají malé neposedy ke zlobení. Když se nedá běhat venku, zkuste zabavit děti doma. Až otevřete knížku Sabine Lohfové, možná nebudete vědět dřív, co si vyrobit.

velka-kniha-napadu-pro-sikovne-ruceAutorka sestavila knížku plnou nápadů pro děti i jejich rodiče, jeden lepší než druhý. Velká kniha nápadů pro šikovné ruce z nakladatelství Knižní klub potěší všechny.

Připravte si nůžky, tužky, pastelky, kladívko, lepidla, jehlu, zbytky látek a třeba jen obyčejný papír a vykouzlete s pomocí knihy pravé poklady. Sabine Lohfová publikaci rozdělila podle základních materiálů a předkládá tedy samostatně výrobky z papíru, lepenky, dřeva, korku, plastelíny a nakonec z různých přírodnin. Osvěžte si s dětmi dávno zapomenuté dovednosti a skládejte třeba celé papírové námořní flotily. Kluci jistě ocení vlaštovky, korkovou pirátskou loď či fotbalový tým z kolíčků na prádlo. Holčičky si zase s chutí pohrají s loutkami z kuchyňského nářadí, bramborou karavanou nebo najdou nevěstu pro prince ze zbytků látek i s jeho koněm.

Mamince či babičce mohou děti vyrobit ježka jako jehelníček a tatínkovi třeba korková razítka. Kniha nabízí jednoduše nepřeberné množství nápadů, návodů a tipů na hračky, hry či drobné dárky. Velká kniha nápadů pro šikovné ruce určitě nebude zahálet a stane se trvalým rodinným společníkem nejen na v úvodu zmíněné dlouhé zimní večery.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: