V poporodní depresi zabila vlastního syna. Změnila identitu, tiše trpí a snaží se poskládat střípky svého nového života. Co když ale malý Dylan vůbec nezemřel? A kdo pro Susan opět rozezvučí Ztichlý dům?

Susan v pominutí smyslů zabila svého krásného malého chlapečka. Tedy, aspoň to jí tvrdí úřady, ona si z toho vůbec nic nepamatuje. Po třech letech už není Susan, má změněnou identitu, stala se Emmou a snaží se dát svůj nešťastný život alespoň trochu dohromady. Právě v tu chvíli jí však v poště přistane fotografie malého chlapce s informací, že je to její syn. Ano, ten hošík, kterého měla zavraždit.

Susan ničemu nerozumí. Zemřel tedy Dylan a někdo jí velmi nepříjemně vyhrožuje a ubližuje? Nebo jí syna někdo ukradl a donutil ji myslet si, že jej zabila? Dokáže nebohá matka odhalit pravdu a oživit tak zoufale Ztichlý dům? Fotografií to však neskončí, začínají se dít další podivné věci. A Susan má čím dál větší pocit, že jí někdo tragicky lhal. Kdo a proč, to již prozradí britský thriller.

Autorka Jenny Blackhurst ve své prvotině dokonale využila čtenářské vášně a záliby v kriminálních románech. Pro knihu Ztichlý dům vymyslela nečekanou zápletku, která sice vypadá, že už jste ji stokrát četli, přesto však nedokážete odtrhnout oko až do poslední strany, kde vám vyrazí dech překvapivý závěr.

Ztichlý dům lze považovat spíše za psychologický román ve stylu Sarah Pinborough, který zaujme milovníky složitých osudů a tajemných příběhů. Ponořte se tedy do vyprávění hustého jako krev a zbystřete všechny smysly. Někde tam hluboko leží pravda a Susan se svými přáteli se ji právě chystá vyhrabat.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: