Kdo zabil Lauru Palmerovou a proč? Kde se vzal agent Dále Cooper? A proč sovy dávno nejsou, čím se zdají být? Legendární seriál o městečku Twin Peaks se vrací v knižní podobě.

Laura Palmerová byla nalezena zavražděná, vyplavila ji řeka. Zdánlivě poklidné dřevařské městečko je v šoku. Kdo mladou, bezproblémovou dívku zabil a proč? Zbláznil se její otec ze ztráty dcery, nebo něco skrývá? Twin Peaks ukrývá někde hluboko pod povrchem nějaké temné a strašlivé tajemství. Zlo, které hodlá po Lauřině vraždě vyvěrat na povrch. Obyvatele přichází zachránit neohrožený agent FBI Dále Cooper, který rozhodně nehodlá pátrat zkostnatělými metodami a k případu přistupuje velmi neortodoxně. Jak vše dopadne a zda zdejší prostředí semele i Coopera, to už vědí diváci Twin Peaks.

Dnes již kultovní seriál Městečko Twin Peaks uchvátil i vyděsil mnoho diváků. Příznivců obskurního a záhadného příběhu je samozřejmě daleko víc, i proto v minulém roce vznikla nová řada. U příležitosti jejího uvedení vyšla také kniha Tajná historie Twin Peaks.

Autor Mark Frost, který je také autorem předlohy a scénáře k seriálu, svou knihu pojal jako netradiční shrnutí všeho, co se v podivném městečku přihodilo. Kniha je totiž psána jako policejní složka k vyšetřování a sled událostí můžeme pozorovat pohledem různých lidí. Každá kapitola je navíc doplněna celou řadou poznámek a odboček fiktivní agentky, jež dostala celý případ k prošetření.

Knihu Tajná historie Twin Peaks ocení především milovníci tajemného seriálu. Vrátí se díky ní na známá místa, připomenou si všechny hrdiny a osvěží okřídlená rčení agenta Dalea Coopera. Těm, kteří se s městečkem Twin Peaks prozatím minuli, vřele doporučujeme nejprve zhlédnout seriál, a pak se vrhnout na knihu vydanou nakladatelstvím Jota.

Každý den si dejte dárek, radí Cooper. Tím dnešním může být právě tahle zábavná, krásně vyvedená publikace.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: