Zajíček a tchoř, dva nerozluční kamarádi, poznávají svět a u toho se seznamují s léčivými bylinkami. Pusťte se s nimi neohroženě za dobrodružstvím.

obálka knihy Zajíček a tchořZajíček a tchoř spolu hospodaří, chodí světem a přátelí se. Jako správní lesní tvorové by měli umět využívat léčivé síly všech bylinek a rostlinek, kterých je les plný. Občas si úplně nevědí rady, ale nikdy se nenechají odradit nezdarem. A tak postupně zjistí, že borůvky dobře barví a kořen mydlice pomůže při praní prádla.

Autorka Jana Burešová napsala knížku plnou veselých vyprávění a nenásilně poučných pohádek. Děti i jejich rodiče mohou při čtení novinky Zajíček a tchoř, vycházející v nakladatelství Brána, poznat celou škálu lesních i lučních rostlin, o jejichž léčivých účincích už věděli naše prababičky, ale v moderním světě se na tyto přírodní pomocníky trochu zapomíná.

Vyprávění je doplněno kouzelnými ilustracemi Zdeňky Študlarové, které uhranou malé i velké. Každá pohádka je navíc zakončena dvěma snadnými otázkami, jež prověří pozornost čtenářů a také připomenou jména důležitých bylinek.

ukázka z knihy Zajíček a tchoř

Zajíček a tchoř je skvělým čtením pro malé objevitele a milovníky přírody. Možná, že po dočtení všech příhod taky dostanete chuť, jako hlavní hrdinové, založit si vlastní bylinkovou zahrádku.

Tak oči a uši otevřít, tchořík se zajíčkem vyrážejí za prvním dobrodružstvím, které bude hned zkraje napínavé.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: