Leckterý muž netouží stát se otcem, na rozdíl od většiny žen, ale když mu vloží čerstvě narozený uzlíček do rukou, zamiluje se okamžitě každý. Ne každý je ale tak odvážný, aby zůstal na rodičovské dovolené. Dominik Landsman naštěstí strach překonal a dal tak vzniknout skvělému Deníčku moderního fotra.

denicek-moderniho-fotraStarat se o kojence či batole je úkol pro celého muže a skutečně se nejedná o žádnou dovolenou. Dominik Landsman se do toho vrhl rovnýma nohama a velmi rychle narazil na dno svých možností. Zachoval si však chladnou hlavu, a zbytky zdravého rozumu, a rozhodl se o své krásné zážitky s malým tyranem podělit se světem.

Landsmanovy blogové fejetony se vcelku záhy staly mezi čtenáři fenoménem a získaly si velkou oblibu. Čtenáři nedočkavě čekali na každý nový článek, co se zas Čeněk nového naučil a jak trýzní svého zoufalého otce. Deníček moderního fotra je snůškou vtipných, pohotových a skvěle vypointovaných fejetonů, které baví bezdětné, ale ještě víc ty, kteří už měli s nějakou ratolestí co dočinění (občas spíš do ničení).

První rok svého nezvedeného syna již shrnul Dominik Landsman do knižní podoby. Deníček moderního fotra slaví neustálý úspěch, takže se v loňském roce dočkal i své audiopodoby, vycházející u vydavatelství OneHotBook.

Denicek_moderniho_fotra_3D_OneHotBookHerec Filip Švarc pozvedl už tak skvělé vyprávění svým přednesem na další úroveň. Vypravěči hlasem dodal nadhled a špetku ironie navíc, přesně potřebné k tomu, abyste toužili s moderním fotrem a Čeňkem prožít ne rok, ale hned deset.

Po knižním úspěchu prvního dílu vyšel koncem loňského roku v nakladatelství Ikar Deníček moderního fotra 2, tedy druhý Čeňkův rok. Možná už vám nebude vypravěče až tak líto, ale přesto se s chutí se začtete i do nových příhod z otcovské dovolené.

Filip Švarc a Dominik Landsman. Foto Roman Souček
Filip Švarc a Dominik Landsman. Foto Roman Souček

Deníček Dominika Landsmana v knižní i audioknižní podobě rozhodně potěší všechny otce. Nastávající otce nejspíš nejdřív pořádně vyděsí, ale věřte, že i oni se od srdce zasmějí a své děti budou stejně milovat.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: