Jak už název Tajný život mazlíčků napovídá, díky tomuhle filmu se konečně dozvíme odpověď na otázku, která trápí lidstvo od nepaměti: co dělají naši domácí mazlíčci, když nejsme doma? Ano, tušíte správně: pořádají divoké mejdany!

tajny-zivot-mazlicku
Foto: Cinemart

A tenhle animák je divokých mejdanů plný, stejně jako provařených klišé, splácaných dohromady s úžasnými gagy, které rozesmějí malé i velké.

Základ filmu je jasný, průzračný a povědomý: panička přivede teriéru Maxovi kámoše z útulku a to je rozhodně špatný nápad. Max musí vetřelce vystrnadit, aby se nemusel dělit o paniččinu přízeň. Co čert nechtěl, musí ale spolu s mohutným novým psiskem prožít úskalí, aby je nebezpečenství stmelilo…

Staré a vypůjčené nápady se tu střídají s novými a geniálními, například armáda spláchnutých mazlíků vedená psychopatickým králíčkem, který kdykoli se objeví na scéně, naprosto ji ovládne. Film má vůbec spoustu dobrých okamžiků a scének. Už jenom ta sestava; Maxe jdou totiž do velkoměsta zachránit jeho kámoši z domu, čítající tlustou kočku, mopse, jezevčíka, anduláka, bišonka a jestřába s morčetem, které všechny vede baset na invalidním vozítku. Jejich eskapády jsou šílené, některé fóry pochopí jen starší doprovod, jiné zas ocení jen opravdoví majitelé zvířecích drahoušků (viz vysavač.)

Výsledný dojem je jeden velký blázinec, od smíchu máte život prodloužený o pěkných pár let a pohádáte se s přáteli o nejlepší hlášku („Řídíš jako prase!“ – za volantem králíček…)

Tajný život mazlíčků
Originál: The Secret Life of Pets
Animovaná rodinná komedie
USA, 2016, 90 min
Režie: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul, Brian Lynch
V kinech od 11. srpna 2016

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: