Život přináší spoustu radostí, ale také celou řadu strastí a nástrah. Má-li však člověk kolem sebe aspoň hrstku blízkých, o něž se může opřít, život je hned snadnější. Aspoň v to doufá hlavní hrdina románu Život ve dvou.

romantická kniha Nicholase Sparkse Život ve dvouRussell Green měl všechno, krásnou a milující manželku Vivian, roztomilou dceru London, moudrou sestru Marge a k tomu skvělou práci. V tu nejméně vhodnou chvíli se ale celý jeho život přetočí. Solidní kariéra se rozpadne a Russ zůstane doma jako otec v domácnosti. Vivian si najde velmi dobře placené, ale časově vyčerpávající místo. Zatímco on objevuje všechna úskalí radostného rodičovství, ona se mu vzdaluje. Jedinou útěchu a radu nachází Russel v bezvýhradné lásce své malé holčičky, přátelství skvělé Marge a především jediné kamarádky Emily, kterou kdysi dávno miloval.

Emily už má také vlastního syna, ale na přitažlivost k Russellovi rozhodně nezapomněla. Jak se Russell s novou situací vyrovná a najde novou lásku? Nebo dokáže vzkřísit vztah s Vivian? Nejnapínavější rok v životě Russella Greena můžete prožít v romantickém románu Život ve dvou.

Nicholas Sparks je podle mě jeden z mála, ne-li jediný autor-muž, který umí napsat kvalitní romantickou literaturu, která chytí za srdce, dojme a neurazí nekonečnou hloupostí. Sparks dovede vykreslit složité hrdiny, rozkrýt nejedno tajemství a i přes všechny překážky k sobě dovést vždy ty dva pravé. Autor legendárního Vzkazu v láhvi či Zápisníku jedné lásky se nebojí těch nejtěžších životních zkoušek, zkušeně do nich vrhá své hrdiny a čtenáře nechává bez dechu trnout, jak se z toho vymotají.

Podobné překážky postavil do cesty i Russellovi a je radost sledovat, kterak se sympatický taťka slalomem proplete. Život ve dvou, z nakladatelství Ikar, se jistě zařadí mezi romantickou klasiku a možná nebude trvat dlouho a dočká se i filmové podoby, jako většina Sparksových knih.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: