Šest mrtvých, ale jen jedno „tělo“. K tomu polda, s nímž byste asi nechtěli pracovat. A nakonec seznam dalších obětí, z nichž první zemře již za pár hodin. Je tu velmi povedený debutový thriller Hadrový panák.

Thriller Daniela Cole Hadrový panákDetektiv William Layton-Fawles, řečený Wolf, toužil chytit bezohledného a nebezpečného Kremačního zabijáka, muže, jenž zavraždil sedmadvacet obětí. Měl důkazy, výpovědi a pocit, že nic nebude snadnější. Ale porota rozhodla jinak. Wolf osvobozující verdikt neunesl, obžalovaného napadl a vysloužil si třináct měsíců v psychiatrické léčebně. Když se další vraždou prokázala pravda, detektiva propustili, vrátili mu funkci a omluvili se.

Nyní se Wolf bude muset ke starému, bolestnému případu vrátit, jak se zdá. Našlo se totiž tělo, bizarně poskládané a nahrubo sešité z kusů šesti lidí. Když se ukáže, že hlava Hadrového panáka, jak podivnou „oběť“ okamžitě začnou přezdívat média, patří obávanému Kremačnímu zabijákovi, do vyšetřování se pouští Wolf s kolegyní Baxterovou.

Není čas ztrácet čas, detektivové musejí zjistit, co oněch šest mrtvých nešťastníků spojuje a kdo si je mohl vybrat za oběti. A aby toho nebylo málo, Wolfova bývalá manželka-reportérka dostala seznam dalších šesti jmen, kteří budou zavražděni nyní. Závod s časem a tajemným zabijákem se rozbíhá na vysoké obrátky, poslední na seznamu je Wolfovo jméno.

Hadrový panák je literárním debutem britského záchranáře, lidumila a nyní již hrdého spisovatele Daniela Colea. Cole přivedl na scénu nevypočitatelného, výbušného detektiva, ostražitou vyšetřovatelku a zapeklitý případ. Čtivý thriller s opravdu velmi nečekaným závěrem se může hrdě přiřadit k největším trhákům letošního roku. Daniel Cole si vzal příklad z mistrů detektivního žánru, takže Hadrového panáka můžeme s klidem doporučit milovníkům skvělých thrillerů a stylu psaní třeba Jefferyho Deavera.

Autor na konci svého poděkování děkuje všem čtenářům, kteří si na jeho příběh udělali čas. Věřte, že nebudete potřebovat přemlouvat k otočení další stránky. V thrillerově trochu nevýrazné sezóně je Hadrový panáknakladatelství Knižní klub příjemný zjevením, navíc ze zcela nového zdroje.

Hadrový panák byl sešitý velmi neuměle, ale Cole svou knihu sepsal s grácií a literárním nadšením, které na vás vykoukne z každé věty.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: