CIA, kontrarozvědka, hledání ruských tajných agentů. A mezitím rozvrat ve vlastní rodině. Jaké je zjistit, že celý váš život je lež?

Vivian už léta pracuje jako vysoce ceněná analytička CIA. S pomocí kolegů se již dlouho snaží proniknout a zničit buňky ruských spících agentů, kteří operují na území USA. Tentokrát se zdá, že by se jim mohl povést velký průlom. Tuhle složku ale neměla otevírat. Místo vítězství přichází šok.

Musím to vědět, řekne si hlavní hrdinka stejnojmenného špionážního románu, když v tajných složkách možného ruského špiona najde fotografii svého milovaného manžela. Vivian se zhroutí svět, a rozhodne se zjistit pravdu. Skutečně je Matt špionem, dvojitým agentem a prachsprostým lhářem? Je vůbec možné, aby ji někdo, koho tak vroucně miluje a spojila s ním celý svůj život, tak dokonale a vychytrale obelhával? Vivian se pustí do tuhého boje, aby našla pravdu, ochránila svou práci, ale především zajistila bezpečí svým čtyřem dětem.

Musím to vědět, vydané nakladatelstvím Motto, je prvotinou americké spisovatelky Karen Cleveland. Stejně jako hlavní hrdinka thrilleru se i Cleveland živila osm let prací pro zpravodajské služby. Díky tomu mohla vtisknout Vivian velkou míru autenticity a profesní důvěryhodnosti. Spředla téměř neuvěřitelný příběh, od kterého se ale nedokážete odlepit, dokud nezjistíte, kde leží ukrytá pravda.

Složité vztahy, kontrarozvědka, honičky a bezmála filmové zpracování dělají z Musím to vědět čtení pro fajnšmekry špionážního žánru. A není vůbec s podivem, že si tuto knihu vybrali ke zpracování filmaři a ve snímku by se v roli Vivian měla objevit skvělá Charlize Theron.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: