28. května se v divadle Na Fidlovačce uskutečnil první ročník charitativního koncertu Hvězdy andělům, který měl za úkol podpořit právě vznikající portál. Na portálu budou dostupné všechny možné informace a odkazy pro onkologicky nemocné pacienty. Projekt vymysleli tanečníci a choreografové Rostislav Šorm a Nikola Skondrojani a záštitu nad ním převzala Nadace Archa Chantal. Bez nároku na honorář se koncertu zúčastnila řada umělců a celebrit, tudíž diváci, kteří zaplatili velmi štědře za svůj lístek, mohli být víc než spokojeni.

Na Fidlovačce se zpívalo v dešti

Koncert se nesl ve znamení muzikálových melodií, ale nejen v nich. Zavzpomínat jste mohli na různé talentové soutěže. A to hned v prvních melodiích, kde Hana Holišová zazpívala Lady Marmalade a David Gránský exceloval s hitem Feeling Good ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Na tu odkázala i Markéta Procházková a její veselá písnička se zapojením publika. Rn´B zpěvačka Dannie Ella rozproudila krev melodií z muzikálu Sestra v akci. Z jiného soudku bylo skvělé taneční vystoupení Evy Krejčířové, známé ze StarDance, na hudbu evokující hraběte Drakulu. Tradičně výtečná byla Edith Piaf v podání Radky Fišarové. Vidět jste mohli akrobacii na šálách i stepařské číslo na hudbu z muzikálu Zpívání v dešti, který uvedli Ivana Korolová a Peter Pecha.

koncert Hvězdy andělům a jeho účastníci
Hana Holišová, David Gránský a další účastníci koncertu Hvězdy andělům. Foto: Lucie Koudelová

Hvězdy andělům podporuje Archa Chantal

Díky tomu, že koncertu propůjčilo prostor Divadlo na Fidlovačce, pobavila diváky ukázka z muzikálu Sugar, který má divadlo na repertoáru. Zazpívali Lukáš Pečenka a výjimečně ještě Aneta Krejčíková, která svou roli předává kvůli těhotenství Aničce Fialové. Směsi písní z muzikálu Mamma Mia se zúčastnily všechny hlavní hvězdy programu, kterým provázeli Zorka a Míra Hejdovi z ranního vysílání TV Nova. A protože koncert podpořila Archa Chantal, na pódiu nechyběla ani její zakladatelka Chantal Poullain, která se svým charakteristickým šarmem zazpívala dva šansony na závěr.

Ředitel Divadla na Fidlovačce přislíbil svůj sál i pro příští rok, a tak je velká naděje, že se i v roce 2019 uskuteční podobně výjimečné benefiční setkání umělců pro dobrou věc. Budeme se těšit.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: