Kde jinde uvidíte všechny přední české zpěváky na jednom jevišti? Na koncertu pro jejich společného skladatele!

U příležitosti 80. narozenin českého skladatele a producenta Karla Svobody uspořádalo Hudební divadlo Karlín 19. prosince exkluzivní koncert, věnovaný jeho tvorbě. Orchestr HD Karlína pod vedením Martina Kumžáka uvedl ty nejlepší zpěváky, pro které Svoboda skládal jeden hit za druhým. Moderátor Libor Bouček měl ten večer co uvádět:

Václav Neckář zahájil Stínem katedrál, a sekundovala mu Hana Zagorová se Studánkou stříbrnou. Jiří Korn nemohl chybět s hitem Iveta. V bloku věnovaném televizní tvorbě zazněla instrumentální znělka k seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Další seriály zastoupil Michal David a jeho Létající Čestmír, Jan Kopečný převzal Včelku Máju a Martin Chodúr zazpíval málo známou znělku německého seriálu Pinocchio. Václav Noid Bárta připomněl komedii Což takhle dát si špenát.

V bloku Mladí a neklidní se představily nové a neznámé talenty, jako byla Vendula Příhodová nebo Ines Ben Ahmed, se zcela novou aranží klasických hitů se pak předvedla kapela Slza i Iva Pazderková.

V sekci muzikálů připomněl největší hit Drákula Dan Hůlka, Pavel Vítek zval diváky Do věží (Karlštejna), Leona Machálková zavzpomínala na árii z Hraběte Monte Crista a Marian Vojtko zazpíval úryvek z muzikálu Golem. S nejslavnější písní z Drákuly Jsi můj pán na jevišti zazářila Lucie Bílá v klavírním doprovodu Petra Maláska.

Velkým aplausem diváci přivítali na karlínském jevišti Helenu Vondráčkovou, která měla vlastní blok největších hitů od Karla Svobody, např. Fanfán nebo Vzdálený hlas. Všichni v hledišti však napjatě čekali, zdali zdravotní stav dovolí účast největší hvězdy – Karla Gotta. Jeho příchod málem zbořil divadlo. Co by také byl koncert k poctě Karla Svobody, kdyby na něm nezazněla Lady Carneval v originálním provedení toho, pro koho byla napsaná? Celý blok písní sice musel být pro Gotta nesmírně vyčerpávající, Mistr však vše zvládl profesionálně a s úsměvem. Diváci úsilí odměnili potleskem vestoje – nechtěli své hvězdy pustit z pódia. Celý koncert však byl natáčen, a tak se ho dočkáme ze záznamu na TV Prima už 30. prosince ve 20:15.

.

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: