Kriminální komedie kopíruje z Dannyho parťáků, co se dá, jiskru a šmrnc se jim ale napodobit nepodařilo…

Dannyho parťáci (Ocean ´s Eleven) měli velký úspěch a producentům asi nestačilo, že ho nastavili ve dvojce. Chtěli nášup. Jestli pod vlivem antidiskriminační kampaně nebo ne, tentokrát se dostaly ke slovu dámy.

Aby udrželi jakous takous návaznost, vytáhli odnikud Dannyho sestru Debbie Ocean (odtud název Ocean´s Eight). Ta má zlodějnu také v krvi. A tak sotva vyleze z vězení, už plánuje další akci. A na ni potřebuje kumpány, respektive kumpánky. Rozhodně žádní chlapi! A tak autoři použili naprosto stejné schéma jako v prvním díle – Debbie (Sandra Bullock) se svou kámoškou Lou (Cate Blanchett) obchází kandidátky a navrhují kšeft, jaký se neodmítá. Poprvé to možná fungovalo, nastavovaná kaše už ale není tak skvělá…

Debbie a její parťačky
Sandra Bullock, Cate Blanchett a další hvězdy. Foto: Vertical Entertainment

Skvělé obsazení

Vtipné tu bylo snad jen to, jak se herečky kolikrát ani nemusely namáhat něco hrát – obsazení bylo vážně prvotřídní. Helena Bonham Carter jako výstřední návrhářka? Rihanna jako hipsterská hackerka s dredy… Anne Hathaway jako supercelebrita… Na druhou stranu Sandra Bullock s kamenným obličejem působí jako po botoxu a Cate Blanchett s ofinou a v šeru vypadá aspoň na 55… V zájmu politické korektnosti partu doplnila ještě Indka a patrně Číňanka, aby to na plakátech vypadalo dobře.

Cílem partičky je ukrást ukrutně drahé klenoty na prestižním večírku v newyorském Metropolitním muzeu, skutečné akci, tudíž se na plátně mihly v cameo rolích různé celebrity typu Katie Holmes. Vtipné, ale co dál?

Chybějící nervozita

Plánování, realizace, sladká tečka a na konci vysvětlení, jak krádež proběhla doopravdy, to vše přesně podle prvního filmu. Jak je tedy možné, že co fungovalo tam, se nepovedlo tady? Možná vše klapalo až moc hladce, nebáli jste se, že něco selže. Chyběla tam ta nervozita a vzrušení z nejistého výsledku.

Roztomilý byl James Corden v netradiční roli vyšetřovatele pojišťovny, a na závěr gala večera to všem holkám ve večerních šatech moc slušelo, ale to byl asi pětivteřinový úsek.

Je fajn, že se údajně při natáčení herečky ohromně skamarádily a moc si filmování užily. To ale snad nebude dostatečný důvod k točení pokračování. Celkově totiž film působí jako 100 minutová reklama na šperky od Cartiera – zručně natočená, slavná jména, velká propagace, ale obsah nuda.

Název originálu: Ocean’s 8, USA, 2018
Režie: Gary Ross
Scénář: Gary Ross, Olivia Milch
Kamera: Eigil Bryld
Hudba: Daniel Pemberton
Hrají: Sandra Bullock, Anne Hathaway, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Dakota Fanning, Matt Damon, Richard Armitage, Damian Lewis, Olivia Munn a další
110 minut
http://www.oceans8movie.com/

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: