V rámci prostoru anti.kvariátu Dejvického divadla byl jeden večer určen Lukáši Pavláskovi. Známý bavič se představil v pro něj tak trochu netradiční roli. Týkala se básní a dvou zajímavých hostů.

Komik Lukáš Pavlásek se představuje v nové netypické roli moderátora vlastní talk show. Bavič, známý svým nechápavým výrazem, během večera možná leckoho překvapí chápavým přehledem a literární erudicí. Ale ti, co tuší cosi o herectví a hraní rolí – nebo ti, co už si někde přečetli, že původně Pavlásek vystudoval knihovnictví, ti překvapení nebudou.

No machine-readable author provided. Jaromir Adamek assumed (based on copyright claims)., CC BY-SA 3.0 , prostřednictvím Wikimedia Commons, ilustrační obrázek

Večer je totiž věnovaný poezii. Hostitel si zve dva zajímavé hosty z kulturního dění, kteří mají k literatuře blízko, aby s nimi nejen probral jejich vztah k poezii, ale hlavně aby si své oblíbence navzájem přečetli – a jen tak mimochodem také publiku. Ti, posílení vedlejší kavárnou Dejvického divadla, jsou tak obohaceni jak vzletnými slovy, tak i faktem, že vstupné jde na dobročinné účely.

Říjnový večer patřil herci a moderátorovi Aleši Hámovi, který četl jak své vlastní texty, tak i oblíbence jako Skácela nebo Holuba. Druhé křeslo obsadil Bogdan Trojak, básník a autor knih pro děti, který oprášil zahraniční jména, představil vlastní tvorbu (a nečekaně i tvorbu svého šestiletého potomka…).

Ačkoli lístky byly původně jen „z nouze“, výsledkem je překvapivě milé, vtipné a decentní setkání nad vínem a básněmi (s domácím úkolem přečíst si Ortena…). Listopadové setkání přivede hosty Jakuba Žáčka a Milana Ohnisko.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: