1. 7. – to je den, kdy dětem oficiálně začínají letní prázdniny. Bohužel ne vždy se počasí vydaří a občas děti raději usednou k televizím, než aby se proháněly venku v dešti. A že Česká televize myslí i na ty nejmenší, to se přesvědčíme při zkoumání programu.

Přátelé Zeleného údolíKaždý všední den dopoledne je hodinový blok, hlavně pro ty nejmenší, kreslených pohádek na ČT1. Ale i starší může zaujmout například Bolek a Lolek, kterého dávají i v podvečerním bloku na ČT2, spolu s podařenou sérií Byl jednou jeden…. nebo s některými ryze českými večerníčkovými příběhy (potěší např. víla Amálka nebo králíci z klobouku).

Už klasikou se staly pohádky na ČT1 o víkendu, které začínají přibližně hodinu po poledni. Pro toho, kdo o víkendu raději podniká výlety, je zajímavé, že sobotní pohádku většinou opakují další sobotu ráno. A nedělní pohádku v sobotu na ČT2 před šestou. V neděli ráno pásmo animovaných pohádek plynně přechází v české seriály.

Na začátek prázdnin si ČT připravila neokoukatelné Přátele Zeleného údolí a sci-fi seriál Bambinot.

Ačkoli nový dětský kanál Déčko začne vysílat až posledního srpna, internetově se snaží již nyní. Na svých stránkách decko.cz připravili pro děti Velkou letní soutěž – Po stopách televizních hrdinů.

Hezké prázdniny všem malým, ale i těm odrostlejším!

Foto: www.ceskatelevize.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: