I letos, když zavítáte na zámek Loučeň, můžete se přenést do romantických časů v Anglii a setkat se s pánem z Loxley, Robinem Hoodem a jeho družinou.

zamek-loucen-labyrint
Zámecký park Loučeň: tisové bludiště, zábava pro malé i velké

Návštěva zámeckého parku se snadno může stát skvělou celodenní zábavou pro celou rodinu. Strávit v areálu většinu dne totiž vůbec není žádný problém. Pro děti je připraveno pět soutěžních stanovišť, kde dostávají drahokamy, které si uschovají do pytlíčku. Ovšem během cesty parkem nesmějí přestat být opatrné, protože se v něm skrývají lupiči toužící po pokladech.

Zámecký park je pověstný svými jedenácti labyrinty, které jsou zábavou pro celou rodinu. Najdete je ve všech možných a nemožných formách a pokaždé budou bavit. Dřevěný, kamenný, stromový a několik dalších labyrintů. Mezitím děti plní úkoly, získávají drahokamy a mohou vyzkoušet zručnost na několika atrakcích lanového parku. Dostatečně se mohou vyřádit děti všech věkových kategorií ode 3 let. Například při plnění posledního úkolu je čeká skupinka dravců.

zamek-loucen-lanovy-park
Zámecký park Loučeň: lanové centrum

Mezi tím vším se celý den v Sherwoodu a okolí odehrávají drobné příběhy Robina Hooda a jeho protivníků. Družina šerifa z Nottinghamu se ho totiž snaží zničit a získat poklad, který dostala Marion věnem od krále Richarda Lví srdce. Robin musí vydržet a ubránit se šerifovým nástrahám. K tomu mu napomáhají věrní přátelé: mnich Tuck, Malý John, Will Scarlet a další.

Jak jsme se dozvěděli, tímto způsobem se pořadatelé rozhodli propojit období Robina Hooda se zámeckou historií – rodem Thurn Taxisů – a jejich vášní a touhou po dobrodružství.

Během návštěvy parku je také možno vyzkoušet si výrobu keramiky, sledovat práci kováře. Uprostřed čeká samozřejmě nebudete ochuzeni o osvěžení ve středověké krčmě. Jestli máte rádi koně, můžete využít příležitosti a svézt se na něm.

Den v loučeňském parku je zkrátka plný smíchu, napětí a pohybu. Vy ani děti nebudete mít příležitost se ani chvíli nudit.

zamek-loucen-robin-hood
Zámecký park Loučeň: Léto s Robinem Hoodem

Oblíbený celodenní program Léto s Robinem Hoodem se koná od 1.5 do 31.8 vždy v květnu a červnu o víkendech a svátcích (kromě 6.-7.6.2015) a během prázdnin vždy od čtvrtka do neděle.
Během letních měsíců se navíc budou moci návštěvníci každou sobotu od 28. června zapojit do velkého dobrodružného putování za pokladem Lady Marion. Celá akce se bude podobat „bojovce“ plné zajímavých úkolů. Objevování odvážlivce zavede do sklepa zámku, kde se seznámí s Knihou kouzel a budou moci nahlédnout pod pokličku vaření tajemných lektvarů. Pro nejmenší bude připravena i výstava hraček, která bude zpřístupněna v přízemí zámku. Lákadlem pro návštěvníky jsou prohlídky s kostýmovanými průvodci a hlavně rozlehlý romantický anglický park s labyrintáriem, unikátní kolekcí 11 labyrintů a bludišť, postavené dle návrhu britského projektanta Adriana Fishera. Celý zámecký areál je památkově chráněný.

Rodinné vstupné na Návrat Robina Hooda + LABYRINTÁRIUM (2 dospělí plus 2 děti do 18 let) je 520 Kč. (více na www.zamekloucen.cz)

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: