Ne, nebojte se, že pro vás máme nějakou nepříjemnou zprávu, právě naopak. Divadelní spolek Kašpar v Divadle v Celetné v současné době připravuje k uvedení novou inscenaci, komedii Klec, v režii Filipa Nuckollse.

Milena Steinmasslová, Adrian Jastraban a Pavel Lagner
Milena Steinmasslová, Adrian Jastraban a Pavel Lagner. Foto ze čtené zkoušky: Martin Svoboda

Klec je komedií, či (retro)komedií, jak ji nazývají v divadle, o lásce v mnoha jejích podobách a o tom, že když někoho milujete, je prostě jedno, jak si zrovna říká i jak na vás pohlíží společnost.

George je majitelem nočního klubu Klec a hrdým otcem syna Michaela. Georgův životní partner Albert v klubu vystupuje jako Albína a Michaela miluje jako vlastního. Co se však stane, když se Michael rozhodne oženit se svou láskou Betty, dcerou konzervativních manželů Vanderbergových? Jak dokázat, že Michael pochází z úplně normální rodiny a vlastně není vůbec nic divného, že jeho matka tak trochu není žena? U seznamovací večeře se možná někteří nestačí divit…

Foto ze čtené zkoušky: Martin Svoboda
Miloslav Tichý a Václav Werner Kraus. Foto: Martin Svoboda

Nechte se pozvat ke svižné komedii, kde sice není všechno možná úplně politicky korektní, ale zato všichni znají hodnotu šťastného života a především lásky. A jelikož jsme v nočním klubu, těšit se můžete i na hudební vystoupení v podání Albíny či Simonetty.

Foto ze čtené zkoušky: Martin Svoboda
Kryštof Pokorný a Aleš Petráš. Foto: Martin Svoboda

Ústřední dvojici ztvární Adrian Jastraban jako George a Matúš Bukovčan jako Albert/Albína. Michaelem se stane Aleš Petráš, jeho snoubenkou Elizabeth Šárka Vaculíková. Bettiny rodiče se zahrají Milena Steinmasslová jako matka Ann a Pavel Lagner v roli otce Abrahama. Miloslav Tichý se promění v Jadwigu/Jakuba Maslowskiho. Inspicientem a konferenciérem klubu Klec je Kryštof Pokorný. Stanleyho/Simonettu, travesti tanečníka klubu Klec, ztvární Václav Werner Kraus, pro něhož je tato inscenace první spoluprací s divadelním spolkem Kašpar.

klec-04
Matúš Bukovčan. Foto: Martin Svoboda

Chystaná komedie Klec pochází z pera Vladimíra Fanty, jehož dramatizace Kafkova Zámku či Škvoreckého Zbabělců úspěšně uvádějí v divadlech v Ústí nad Labem a Ostravě. Režie se ujal Filip Nuckolls, jenž si k inscenování s chutí vybírá zajímavá témata a baví jimi diváky již řadu let. Kostýmy připravuje Jan C. Löbl, scénu Lucie Halgašová a hudbu Daniel Fikejz.

Chcete recept, jak se zbavit splínu? Chcete návod jak překonat strach?
Krajková tanga, vrstva očních stínů, večerní šaty, boty na jehlách…
A kdo nechce zacházet až do extrémů, může si od 2. března 2016 zaskočit na komedii Klec do Divadla v Celetné.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: