Od čtvrtka 8. do soboty 10. června 2017 bude možno vidět na 5ti hudebních pódiích, samostatné divadelní scéně a více než 40ti buskerpointech 200 umělců. Koná se druhý ročník multižánrového festivalu Praha Žije Hudbou.

Tomáš Klus - Foto oficiální stránky TK, Recyklus
Tomáš Klus – Foto oficiální stránky TK, Recyklus

Loňský ročník navštívilo 30 tisíc lidí, i pro tento letošní je připraven bohatý program. Mezi lákavá jména určitě patří Tomáš Klus, Vladimír Merta nebo Xavier Baumaxa. Bude výrazně rozšířen také divadelní program se soubory jako Bratři v tricku, Petr Nikl či Long Vehicle Circus.

Festival jsme pro letošek rozšířili na tři dny. Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek 8. června v 19 hodin na piazzettě Národního divadla. Na programu je premiéra hry Zakázaná symfonie, dále akrobatický projekt SLACK SHOW a vše vyvrcholí průvodem za busking ulicemi města. Aby Praha pořádně ožila, tak budeme celý pátek a sobotu pokračovat nabitým programem, který zakončí sobotní afterparty v pěti pražských klubech,“ říká ředitel festivalu Jan Gregar.

3 dny a 200 umělců

Festival vznikl proto, aby dokázal, že umění do ulic Prahy patří. První ročník ukázal, že se to podařilo. Letos se ho rozhodlo podpořit přes 200 amatérských i profesionálních hudebníků, tanečníků i divadelníků.

Praha Žije Hudbou, foto: Ondřej Matějka
Praha Žije Hudbou, foto: Ondřej Matějka

Začátek festivalu Praha Žije Hudbou je naplánován na 19. hodinu ve čtvrtek 8. června 2017 na piazzettě Národního divadla premiérou hry Zakázaná symfonie (režie: Ivo Sedláček), performancí projektu SLACK SHOW a velkolepým průvodem za busking se souborem Amanitas Fire.

Pestrý program na 50 místech Prahy

Na náměstí Jiřího z Poděbrad, Karlově náměstí, Jungmannově náměstí, na Klárově a v Kampusu Dejvice se odehraje to nejzajímavější z festivalového programu. Ať už to bude Tomáš Klus, Vladimír Merta, Xavier Baumaxa, Imodium, Houpací Koně, Jakub Ondra, Ondřej Pivec nebo Circus Brothers. Žánrový program představí na náměstí Jiřího z Poděbrad také Full Moon Forum – platforma časopisu Full Moon. Doprovodný program nabídne i (A)void Floating Gallery. Po celý pátek a sobotu budou hrát DJs přímo na palubě lodi. Festival proběhne i na 40 tzv. buskerpointech, kde budou probíhat pouliční vystoupení.
Divadelní program bude mít vlastní scénu na piazzettě Národního divadla a nabídne mimo jiné loutková a novocirkusová vystoupení, slam poetry a autorská čtení. Nabitý 2denní festivalový program zakončí v sobotu afterparty v pěti pražských klubech – Chapeau Rouge, Jazz Dock, Klubovna, Nákladovém nádraží Žižkov a Napa Bar.

Více se budou moci návštěvníci festivalu dozvědět prostřednictvím webových stránek, ale také pomocí aplikace s programem a lokacemi (zdarma ke stažení pro Android a iOS).

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: