Co se stane, když se do říše pohádek vydají Jeníček a Mařenka a navíc s sebou vezmou kamaráda Blbouna Nejapného? Vznikne veselá knížka příběhů pro děti i jejich rodiče S Blbounem za velkým dobrodružstvím.

s-blbounem-za-velkym-dobrodruzstvimAutoři Renata Petříčková a Michal Vaněček berou již podruhé malé i velké čtenáře na napínavou a zábavnou výpravu za hranice všedních pohádek. Jeníček a Mařenka, které známe již z předešlého vyprávění – S Blbounem do říše pohádek, se vracejí, aby vysvobodili svého kamaráda Blboun Nejapného ze služby, hlídání skleníku dvanácti měsíčků. Pak všichni tři společně vyrážejí za dobrodružství, tentokrát chtějí Blbounovi najít krásnou Blběnku. Blboun se totiž moc bojí, že by mohl bez ženy vyhynout.

Nebyla by to však říše pohádek, aby jim neházela pod nohy překážky v podobě Otesánka, kterého už nebaví pojídat maminku, tatínka a děvečku s trakařem, Šípkovou Růženku, která nemůže usnout či vlka s podivnými sny. Nakonec budou ale tři cestovatelé muset řešit úkol nejtěžší, když tatínek dětí onemocní. Jak celé vyprávění dopadne, už prozradí knížka S Blbounem za velkým dobrodružstvím.

Knížka vychází ve formátu s většími písmeny, aby si laskavý a veselý příběh o přátelství mohli přečíst i malí čtenáři. Vyprávění je doplněno krásnými ilustracemi Ondřeje Zahradníčka.

Vydejte se s Blbounem na dalekou cestu, objevte známé i nečekané obyvatele říše pohádek a prožijte velké dobrodružství.

S BLBOUNEM ZA VELKÝM DOBRODRUŽSTVÍM, Renata Petříčková a Michal Vaněček
Vydalo nakladatelství Fragment, v roce 2015
www.fragment.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: