V Kvítečkově žijí človíčkové, pro které je žába velká jako klokan, okurku tu nakládají nasladko a téměř za každou neplechu může jistojistě Neználek. Legendární hrdina čtenářů od poloviny minulého století se vrací ve zcela novém příběhu Neználkův ostrov.

V Kvítečkově žijí malíčci a malenky, malí človíčkové, a zažívají rozličná dobrodružství. Každý je na něco odborníkem. Šroubek s Vroubkem opraví a sestaví každý stroj, Buchtík a Sirupčík se vyznají ve sladkostech, Tubička je umělcem a Pilulkin doktor každým coulem. Všeználek rozumí snad úplně všemu. Mezi jinými žije v Kvítečkově také Neználek. Tento malíček vyniká podnikavostí a spoustou nápadů na lumpárny. Neználek všechno myslí a plánuje v tom nejlepším slova smyslu, ale i ty nejlepší plány mohou selhat.

V nové knížce Neználkův ostrov, vydané nakladatelstvím Knižní klub, se Neználek rozhodne cvičit pulce, sestaví si čtvercové jízdní kolo, bude se snažit vyhnout Všeználkově škole či hrát divadlo.

Autor Igor Nosov představil obyvatele Kvítečkova již v celé řadě veselých příhod a v nové knize k nim přidává další. Znalí i zcela nezasvěcení čtenáři se jistě s chutí ponoří do Neználkových dobrodružství a od srdce se zasmějí eskapádám sympatického trumbery.

Legendární Neználek je zpět i s tradičními ilustracemi, které na motivy původních od Jaromíra Zápala nakreslila Marcela Walterová.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: