halloween_strom
Foto: www.pixmac.cz

Dnes (30.10.2014) od 15 do 20 hod. můžete v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur (Betlémské nám. 1, Praha 1) zažít zábavné halloweenské odpoledne nazvané Barevné nádvoří. Akce se koná při příležitosti otevření nové výstavy Rituály smrti, díky které budete mít možnost poznat, jak smrt vnímaly velké starověké civilizace a jak ji vnímají současné kultury v různých částech světa.
Čekají vás nejen kreativní dílny, ohňová show, mexická muzika, ale také komentovaná prohlídka výstavy s jejími autorkami. Všichni účastníci této akce obdrží malou pozornost a příchozí v maskách jsou velmi vítáni! Můžete se také zapojit do soutěže o nejveselejší namalovanou dýni. Vstupné na tuto výstavu během akce bylo sníženo na 50 %, doprovodný program je zdarma.

3357-o-muzeum-8
Foto: www.nm.cz

Program akce:
15.00 – 20.00 Kreativní dílny pro děti i celé rodiny
Ve výtvarném ateliéru si návštěvníci vyrobí halloweenskou masku podle vlastní fantazie a mnoho dalších výrobků (například svíčky, loutky pro stínové divadlo nebo záložky do knížky s postavou Catrin – mexického kostlivce v podobě dámy). Pro děti budou připraveny zábavné pracovní listy, které si mohou vypracovávat ve volných chvílích v ateliéru.
15.00 – 20.00 Zábavné aktivity na nádvoří
Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na skupinové aktivity na barevně vyzdobeném nádvoří muzea. Zahrají si strašidelné stínové divadlo, mohou se zapojit do malby maxidýně na obří plátno a kdo nebude mít masku, může si ji nechat vykouzlit barvami přímo na obličej.
15.00 – 20.00 Otevřena výstava Rituály smrti. Vstupné se slevou 50 %!
17.00 Slavnostní zahájení výstavy Rituály smrti a ohňová show skupiny InsPyro
18.00 Komentovaná prohlídka nově otevřené výstavy s jejími autory
Po dobu trvání programu bude připraveno chutné občerstvení a celé odpoledne doprovodí mexická hudba dua Mariachi Espuelas.

Zdroj: TZ Národní muzeum

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: