Možností, jak si užít pohodový advent, je řada. Typický humor a vlídnost přinášejí ve výběru audionahrávek do domovů Hurvínek se Spejblem. Titul dostal název Hurvínkovy veselé Vánoce.

Oblíbené loutkové postavičky milují snad všechny generace. Výběrový titul Hurvínkovy veselé Vánoce právě vydal Supraphon na CD, vychutnat si ho můžete i v digitálním formátu třeba na Audiotéce, kam jsem sáhla i já. Sváteční audiotitul je plný toho nejlepšího, co ukrývá Divadlo Spejbla a Hurvínka ve svém repertoáru. O archivní výběr se postarala ředitelka divadla – Denisa Kirschnerová.

Titul obsahuje 8 příběhů zkušených autorů: Pavla Gryma, Františka Nepila, Jiřího Středy a Luboše Homoly:
Zcela nezvyklé Vánoce
Mániččin vánoční stromeček
Hurvínkův Štědrý den
Mánička se postí
Dopis Ježíškovi
Nadílka
Hurvínek chce jít koledovat
Hurvínek vymyslí novoroční předsevzetí

Lákavý a pohodový čas s příběhy plnými vánoční tématiky přináší pořádnou dávku tradic, obyčejů a starých zvyků. Pro děti představují kromě zábavy také trochu vzdělávání, ale možná také některá odhalení, které by děti slyšet třeba ani nechtěly (jak ono to vlastně je s tím Ježíškem? speciálně u příběhů Dopis Ježíškovi a Nadílka).

Příběhy vyprávějí Miloš Kirschner, Martin Klásek jako Spejbl a Hurvínek, nechybí ani Mánička a paní Kateřina neboli bábinka hlasem Heleny Štáchové. Milou společnost samozřejmě doplňuje Žeryk. Legendární loutkové postavy ani v audiopodobě neztrácejí své úžasné kouzlo.

Vánoční příběhy přinášejí i méně známé tradice

Naši známí loutkoví přátele přinášejí zvyky známé, ale i trochu pozapomenuté. Jsou nádhernou příležitostí, jak se nechat ve vánočním období příjemně naladit. Dětem, ale i dospělým dodají spoustu zábavy. Povypráví nejen o tom, co nesmí chybět na jídelním stole, ale také třeba, jak chodit na koledu nebo co se dříve dělo na Štědrý den. Jednotlivým příběhům, někdy i velmi humorným, dodávají magii, nechybí ani koledy.

Kouzelná atmosféra

Neopakovatelná atmosféra Vánoc je v podání těchto postaviček skutečně jedinečná. Vlídný humor, trocha „výchovy”, neuvěřitelné příběhy a krásné svátky. Taková je magická hodina, kterou můžete strávit se Spejblem a Hurvínkem a jejich přáteli. Příjemným završením je booklet audiotitulu, o který se postaral Martin Kubica.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: