Pro všechny milovníky street artu pořádá Muzeum hlavního města Prahy stejnojmenný přednáškový cyklus s projekcí. Navštívit přednášky můžete v přednáškovém sále hlavní budovy muzea, Na Poříčí 52, Praha 8. Začátek je vždy v 16:30, vstupné na přednášku 60 Kč.

street-art-jitka-kopejtkova
Foto: www.muzeumprahy.cz

Přednášky pro veřejnost, studenty středních a vysokých škol s výtvarným zaměřením se budou konat pod vedením Jitky Kopejtkové – česká fotografka, která svou tvůrčí činnost zaměřuje na autentické zachycení strhaných plakátů na oficiálních i neoficiálních plakátovacích plochách v ulicích měst. Originální přístup zachycení okamžité a neopakovatelné atmosféry ulice tak, jak ji zprostředkovává Jitka Kopejtková, je uměleckým počinem, který je možné zařadit mezi vlnu tzv. new street artu. Na její tvorbu se můžete podívat na autorčin instagram.

Přednáška 10. 11. 2015 s názvem Street art – Evropa bude věnována Streetartu a graffiti v Evropě. Hlavními tématy přednášky bude historie streetartu v Evropě, vliv New Yorku a hip hop scéna. Při projekci, která doprovodí přednášku, účastníci navštíví země jako Francie, Španělsko, Itálie, Německo a další a seznámí se s umělci jako Blek Le Rat, Blu, JR, RERO.
Chybět nebude ani reflexe aktuálních výstav a ohlédnutí se za festivaly.

Street artu se budou věnovat také další dvě přednášky: 15. 12. 2015 Street art – vandalismus & umění na budovách a 19. 1. 2016 Street art – design.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: