Dračí škola, princezna, která chce být doktorkou a princ, kterému se taky nechce úplně vládnout. Veselá rýmovaná pohádka Dráček Zog a princezna Rebelka uhrane i vaše děti.

Dráček Zog a Princezna RebelkaDráček Zog chodí do dračí školy, aby se naučil, jak být pořádným drakem. Všechny úkoly plní ze všech nejlépe, ale tajemstvím je, že mu tak trochu pomáhá holčička, kterou potkal v lese. Při posledním úkolu – únosu princezny – se ukáže, že holčička Ella vůbec není obyčejná holka, ale princezna. Zog ji tedy „unese“ a Ella pak žije s draky, ošetřuje všechna zranění a bolístky. Ale idyla nemá trvat dlouho.

Objeví se rytíř Maximus, připraven o milou Ellu bojovat se Zogem a vysvobodit ji z údajného zajetí. Moudrá Ella zápolení zastaví a Maximovi vysvětlí, že nechce být princezničkou, nýbrž doktorkou. Maximus zajásá a dohodnou se, že budou společně cestovat a léčit. Jelikož je princův kůň moc pomalý, přidá se k nim dráček Zog. A tak vznikne první létající ambulance.

Veselá pohádka Dráček Zog a princezna Rebelka, vycházející pod značkou Ella & Max, potěší všechny malé čtenáře, milovníky draků a dobrých konců. Snadný a příjemně rýmovaný příběh autorky Julie Donaldson dokreslují kouzelné ilustrace z pera a pastelek Axela Schefflera.

ukázka z knihy Dráček Zog a princezna RebelkaZa zmínku také rozhodně stojí, že text do češtiny velmi voňavě a křehce přebásnil mladý český básník a textař Robin Král. Král exceluje i na poli překladatelství, je držitelem prestižního ocenění Zlatá stuha.

Držte si klobouky, dráček Zog právě vzlétá a společně s Ellou míří za dalším dobrodružstvím. Rychle otevřete knihu, ať vám neuletí.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: