Proč nezačít nový rok hezky příjemně a v romantickém duchu. Budou tomu přát i nové české filmy. A synopse s trailery vypadají více než slibně. 

Za filmem Všechno nebo nic, který BIOSCOP uvede do kin od 12.1.2017, stojí knižní předloha nejprodávanější slovenské autorky současnosti Evity Urbaníkové. Vztahová komedie je určena ženám. Režie se ujala spoluautorka scénáře, režisérka Marta Ferencová. „Chceme, aby to byl svěží, vtipný, současný film, máme skvělé herce, kostýmy i lokace,“ přiblížila komedii režisérka. „Jde o poměrně unikátní projekt. Vznikl podle knížky, které se jen na Slovensku prodalo 200 tisíc kusů. Ty nejvhodnější herce jsme hledali ve více státech.“ doplnil producent Igor Konyukov.

Linda a Vanda jsou nerozlučné kamarádky po třicítce. Jsou spolumajitelkami malého knihkupectví v centru města, ale každá je jiná. Linda (Táňa Pauhofová) je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ta naopak chybí svobodné, veselé, nezávislé Vandě (Klára Issová), která přitahuje muže jako
magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě pracuje i jejich kamarád Edo (Ľuboš Kostelný), který touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké.
Jejich životy zamotá hned několik mužů. Lindě přijde do cesty charismatický developer Jakub (Michał Żebrowski), který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladár (Krysztof Tyniec), jehož je ochotná si vzít, „protože ji má rád“. A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli Leovi (Petr Vaněk). Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali.

Druhou očekávanou novinkou je romantická komedie režiséra Miloše Šmídmajera Miluji tě modře.

Romantická komedie o jednom zamilovaném malíři, dívce z výlohy, žárlivém vrhači nožů… a lásce v modrém.

Miluji tě modře je romantickou komedií, která se má od jiných odlišovat výtvarností. Autor původního scénáře, Jaroslav Papoušek, byl malíř. Scénář situoval do nejkrásnějších pražských lokalit kolem Pražského hradu, Karlova mostu… , část však byla reaalizována ve filmařsky přátelské Olomouci. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu, který má na kontě úspěšnou pohádku Peklo s princeznou nebo oblíbenou komedii Probudím se včera, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgie Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby.

Hudbu k filmu napsala a nazpívala držitelka Oscara Markéta Irglová. V hlavních rolích se představí Václav Jílek (malíř David), Denisa Nesvačilová (Tereza), Rostislav Novák ml. (žárlivec Igor), Taťjana Medvecká (matka jogínka), Vladimír Kratina (bonvivánský otec), Hana Vagnerová (otcova nová můza) a další.

Do kin uvede film BIOSCOP od 26.01.2017.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: