Pět mladých výtvarníků, nadšených krásou české řeči i výmluvností díla Karla Čapka. Po přelomové Válce s mloky přicházejí Kapsy.

Karel Čapek inspiroval a stále inspiruje mnoho lidí, především umělců, aby překročili svůj stín. V uplynulých letech jsme se dočkali operního zpracování Čapkova románu Krakatit, ale také jedinečného komiksového vydání Války s mloky.

Mladí komiksoví tvůrci v čele s Jonášem Ledeckým se nechtěli nechat zahanbit a vyznali se ze své lásky ke klasickým povídkám Karla Čapka. Každý si vybral jednu povídku z jedné či druhé kapsy a temná zákoutí křivolakých uliček staré Prahy mohla ožít.

V komiksu Kapsy, vydaném nakladatelstvím Knižní klub (2018), se snoubí překrásná Čapkova čeština, kterou i v komiksových bublinách rozhodně oceníte, s bezuzdnou fantazií kreslířovou. Dovolím si tvrdit, že sám Karel Čapek by zatleskal nad decentním zpracováním svého díla.

Kapsy jsou ideálním čtením pro všechny, kteří ještě Čapka neobjevili a hledají schůdnou vstupní bránu. Dobrodružné honičky četníků a zlodějů, napínavé záhady, a i příběhy obyčejných lidí jsou tedy nejen poctou milovanému autorovi, ale také komiksovou lahůdkou pro čtenáře všeho věku.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: